Vilanovát nem érdekli Messi rekordja, csak a győzelem - Bajnokok Ligája, G csoport

A már biztosan csoportelső Barcelona a Celtic-kel a második helyért csatázó Benficát fogadja a BL G csoportjának utolsó fordulójában. Lionel Messi rekorder lehet - megint.


A BL G csoportjában a Barcelona már biztosan továbbjutott, ráadásul csoportelsőként. A második helyért a katalánok otthonában pályára lépő Benfica, és a Szpartak Moszkvát fogadó Celtic csatázik. Utóbbi akkor léphet tovább, ha több pontot szerez, mint a portugálok.

Celtic - Szpartak Moszkva

Neil Lennon, a Celtic menedzsere
"Nem tudom, és nem is érdekel, a többi csapat kit pihentet vagy kit játszat, azt az egyet tudom, hogy én a legerősebb csapatomat küldöm pályára - és bíom abban, hogy a Szpartak is így fog tenni. A sorozat elején senki nem tett volna ránk egy lyukas garast sem, és lám, mégis van sanszunk a továbbjutásra. A Szpartak büszekségből biztosan nyerni akar majd, ráadásul több pontot kell szereznünk mint a Benficának, így az esélyek nem mellettünk szólnak. A lehető legjobban felkészítettem a csapatot, nyerni akarunk, hogy a Benficának is nyernie kelljen Barcelonában - ez a legtöbb, amit tenni tudunk. Bármi is lesz az eredmény, jövőre is az európai porondon maradunk, ami fantasztikus, hiszen ez volt a célunk."

Valerij Karpin, átemeneti vezetőedző
"Nem gyakorolni akarunk a Celtic ellen, hanem igenis komoly meccset szeretnénk játszani! Nem kísérletezek, maximum egy-két játékost nézek meg, mit tudnak. Sok labdarúgómnak itt a remek lehetőség a bizonyításra. A védekezésünkkel akadtak problémák az utóbbi időben, így erre külön oda kell figyelnünk. Nem vagyok meglepve, hogy a Celtic ilyen jól szerepelt - ha például Barcelonában nem kapnak ki az utolsó percben, sokkal jobban állnának..."

FC Barcelona - SL Benfica

Tito Vilanova, a Barcelona vezetőedzője
"Remekül edzettek a srácok, tisztességesen készülnek erre a mérkőzésre. Minden meccs fontos számunkra, így nem lesz taratalékolás. A Benfica számára létkérdés a győzelem. Nem ekll motiválnom a játékosaimat, mert profik, és minden meccsen győzni akarnak, főleg hazai pályán. Vannak, akik sérülés után térnek vissza, nekik nagyon fontos, hogy jó formába kerüljenek, illetve egy-két, B-csapatos játékosnak is jó tapasztalatszerzési lehetőség lesz ez a találkozó. Nem nagyon számít, Messi megdönti-e ma a rekordot vagy sem, a győzelem az egyetlen, ami érdekel. Jó formában, van, és mint mindig, most is éhes a sikerre."

Jorge Jesus, a Benfica vezetőedzője
"Két fontos sérültünk van, ennek fényében készültünk a mérkőzésre. A középpályánk gyengült ezáltal, de így is szeretnénk jobban játszani, mint a lisszaboni meccsen. Nem hibázhatunk, nyomást kell gyakorolnunk rájuk, hiszünk abban, amit csinálunk. Szeretnénk meglepni a Barcát, de ehhez szerencsére is szükségünk lesz."

Videók