Van Nistelrooy megnevezte a valaha volt legkeményebb ellenfeleit

A holland sztár szerint mindig borzalmasan nehéz volt olasz csapat ellen játszani.


Ruud van Nistelrooy elárulta, hogy a Paolo Maldinivel és Alessandro Nestával felálló AC Milan 2004–2005-ös csapatának védelme volt a legfélelmetesebb, amely ellen valaha is játszott.

A Manchester United 44 éves legendáját a mai napig a Premier League történelmének egyik legjobb csatáraként emlegetik. Azonban a holland klasszisnak sem volt mindig egyszerű dolga, különösen, amikor az olasz AC Milan ellen játszott a Bajnokok Ligájában.

A United csatában akkoriban olyan sztárok játszottak mint Cristiano Rronaldo, Ryan Giggs, Wayne Rooney vagy épp Van Nistelrooy.


(Kép: Etsuo Hara/Getty Images)

Van Nistelrooy szerint a milánói együttes védelme „kinyírta”, amikor csak hozza került a labda.

"Mindig borzalmas volt olasz védők ellen játszani. - kezdte az egykori holland válogatott labdarúgó az Oxford Unionnak adott interjújában. Mindig hátul maradtak. A szélsőhátvédek általában kísérik a támadásokat, de ők inkább megakadályozzák, hogy te gólt szerezz, minthogy gólt lőjenek."


(Kép: Martin Rickett - PA Images/PA Images via Getty Images)

"Cafu, Jaap Stam, Alessandro Nesta és Paolo Maldini alkotta azt a hihetetlen védelmet. És előttük még ott volt Gattuso. Azt hittem, megölnek, ha megszerzem a labdát.


(Kép: Neal Simpson - PA Images via Getty Images)


(Kép: Tom Purslow/Manchester United via Getty Images)

És persze ott volt Pirlo, illetve Seedorf, aki legerősebb ember, aki ellen valaha is játszottam. Nehéz este volt. Egyszerűen lövésem se volt azon a meccsen."

A Manchester United a Bajnokok Ligája 2004/2005-ös idényében mindkét mérkőzését elvesztette az olasz csapattal szemben, és összesítésben 2-0-val búcsúzott a nyolcaddöntőben.

Forrás: sportbible

Kép: John Peters/Manchester United via Getty Images

Videók