Valverde: Fontos, hogy a Napoli ellen is megőrizzük a győzelmi sorozatot

Valverde a legjobbaktól tanult.


Federico Valverde a Real Madrid változtatásairól és az európai győzelmi vágyáról nyilatkozott a Napoli elleni Bajnokok Ligája-összecsapás előtt.

A Real Madrid jelenleg nyolc mérkőzés után 21 ponttal állnak a La Liga tabellájának élén, hét győzelemmel és egy vereséggel. Európában a nyitómeccsüket az Union Berlin ellen nyerték meg feszült hangulatban, mindhárom pontot ellopva Jude Bellingham 94. percben szerzett győztes találatával. A Napoli a lassú szezonkezdet után kezdett magához térni, legutóbbi két találkozóját az Udinese ellen 4-1-re, a Lecce ellen pedig 4-0-ra nyerte. A Bajnokok Ligája-nyitányon 2-1-re nyertek a Braga ellen.

A TMW-n keresztül tartott sajtótájékoztatón Valverde először saját és a Real Madrid formájáról beszélt a Napoli elleni Bajnokok Ligája-összecsapás előtt.

„Fontos, hogy megőrizzük ezt a győzelmi sorozatot, mindig játszani és nyerni akarunk, különösen a Bajnokok Ligájában. Nem akarok családi dolgokról beszélni, én itt vagyok, ezek olyan akadályok, amelyeket az élet állít elénk, és amelyeket le kell küzdenünk. Próbáltam a Real Madridra koncentrálni, tavaly a Copa del Rey megnyerésével a csúcson fejeztük be az évet. Emberként fejlődtem, akadnak váratlan pillanatok, de tovább kell lépnünk, és hinnünk kell a jövőben."

Beszélt a Real Madrid középpályájáról és a leckékről, amiket megtanult.

„Kroos, Modric és Isco voltak a legjobbak, amikor megérkeztem, sokat tanultam tőlük, ők írták a Real Madrid történetét. Figyeltem őket, próbáltam ellopni a hozzáállást, hogy fejlődjek. Casemiro is segített nekem."

Bellingham munkájáról is nyilatkozott, aki azonnal lenyűgözte a spanyol fővárosban.

„A világsztárok biztosan nyomot hagynak maguk után, és ez alól ő sem kivétel. Nagyon fiatal, bár úgy tűnik, mintha már évek óta a Real Madridban játszana. Kiváló formában érkezett, nagyon érettnek tűnik, és emberként is pozitív, jó kapitány válhat belőle.”

Végül Valverdét arról kérdezték, hogy a Real Maridnak van-e a világ legjobb középpályája.

„Ez egy pikáns kérdésnek tűnik számomra. Mindannyian minőségi futballisták, a világ legjobbjai közé tartoznak, és minden nap mindent beleadnak. Egészséges verseny van, mindannyian ugyanabba az irányba megyünk, nyerni akarunk.”

Borítókép: Pedro Castillo/Real Madrid via Getty Images

Videók