Tuchel szerint minden szurkoló Harry Kane-t akarja

A bajorok vezetőedzője a Manchester United elleni összecsapás előtt nyilatkozott.


Thomas Tuchel megerősítette, hogy Harry Kane játszani fog a Manchester United ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, és szerinte igazi példakép az angol csatár.

Miután augusztusban távozott a Tottenhamtől, az angol válogatott csapatkapitánya hihetetlenül jól kezdett Németországban. Kane a bajor óriásnál mindössze 19 mérkőzést követően máris Bundesliga rekordot döntött a 22 góljával és hét gólpasszával. Annak ellenére, hogy a Bayern az A csoport megnyerése után kényelmesen továbbjutott már az egyenes kieséses szakaszba, Tuchel nem fogja kispadra ültetni sztárcsatárát, hiszen nem győzte dicsérni az angol támadót, és kijelentette, hogy boldog, amiért leigazolta őt.

A Manchester United, amely szintén szóba került, mint lehetséges csapat Kane számára a Bayernbe való igazolása előtt, katasztrofális idei BL mérkőzéseket követően nehéz helyzetben van. Az eddigi öt csoportmeccsen mindössze egy győzelmével és 14 kapott góljával Erik ten Hag csapata már csak a többi találkozó eredményeiben bízhat, a továbbjutás szempontjából. A manchesternek tehát az sem lenne elég, ha esetleg hazai pályán le tudnák győzni a Bayern Münchent.

A Manchester United és a Bayern München összecsapása, valamint a Galatasaray és a Koppenhága másik mérkőzése a csoportban egy időben kezdődik december 12-én, kedden 21 órakor.

Borítókép: Markus Gilliar - GES Sportfoto/Getty Images

Videók