Tuchel dühösen, Solskjaer elégedetten nyilatkozott a győzelem után

A PSG győzelme ellenére zaklatott volt a német tréner.


A Paris Saint-Germain 1-0-ra nyert otthon az RB Leipzig ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, de nem játszott jól, Thomas Tuchel vezetőedzőnek pedig érzékelhetően nem estek jól az ezt firtató kérdések a találkozót követő sajtótájékoztatón.

"Rendben, sajnálom, megpróbáltuk" - reagált dühösen a játék minőségét erőltető felvetésekre. A német tréner szerint nehéz a helyzetük, sérültjeik is vannak, viszont akik pályára léptek, mindent megtettek, hogy eredményesek legyenek. A PSG a 11. percben Neymar büntetőjével került előnybe, ezután viszont a lipcsei csapat többet birtokolta a labdát, és sokkal több helyzetet alakított ki a párizsiak kapuja előtt.

"Nagyon jól tudom, hogy többet várnak a PSG-től, de ha a lényeget nézzük, a jelenlegi helyzetünkben győzelemre volt szükségünk és van egy győzelmünk" - mondta Tuchel.


(Kép: Xavier Laine/Getty Images)

A párizsi csapat ezzel pontszámban beérte a magyar válogatott Gulácsi Péter és Willi Orbán együttesét, és meg is előzi, három ponttal lemaradva az éllovas Manchester Unitedtől.

Tuchel úgy fogalmazott, az ő célja az, hogy az összetartást, az egységet és a lelkesedést fenntartsa, és ebben a "nehéz helyzetben" a PSG számíthat a csapaton belüli szolidaritásra.


(Kép: Xavier Laine/Getty Images)

Arra a megállapításra, hogy a PSG nem olyan erős, mint az előző idényben, azt válaszolta nagyszerű szakértői kérdés, melyet egy héten át vitathatnának meg.

"Ha kiváló teljesítményt nyújtunk, de kikapunk, az jobb? Miért játszottunk ma? Ezzel a csapattal, a sérültekkel, mire számítottak? Kihívás volt nyerni és nyertünk" - hangoztatta.

Tuchelnek, aki a szurkolók és a média kereszttűzében egyre inkább elszigetelődik Párizsban, júniusban jár le a szerződése.


(Kép: Xavier Laine/Getty Images)

A csoport másik mérkőzésén a Manchester United 4-1-re verte a vendég Basaksehirt, és ezzel éllovas maradt, valamint nagyon kedvező helyzetbe került a továbbjutást illetően. Ole Gunnar Solksjaer vezetőedző dicsérte a játékosait, akik közül Bruno Fernandes két góllal vette ki a részét a sikerből.

"Úgy éreztem, hogy az első pillanattól fogva egyértelmű volt a szándékunk, a futballisták élvezték a meccset, amire számíthattunk, hiszen ez egy BL-találkozó volt az Old Traffordon" - mondta a norvég szakember, aki különösen elégedett volt azért, mert szerinte szép gólokat lőttek.


(Kép: Michael Regan/Getty Images)

A portugál válogatott Fernandes a 35. percben mesterhármasig juthatott volna, de a megítélt büntetőt átengedte Marcus Rashfordnak.

"Minden játékos szeretne egy meccsen három gólt szerezni, de a legutóbbi bajnoki meccsünk után megígértem Rashfordnak, hogy a következő tizenegyes az övé lesz, és emlékeztem erre" - nyilatkozta Fernandes, majd hozzátette: jó a helyzetük, de nem dőlhetnek hátra, mert matematikailag még nem biztosították be a nyolcaddöntőbe kerülésüket.


(Kép: Michael Regan/Getty Images)

A Manchester United jövő szerdán a PSG-t fogadja, míg az RB Leipzig a Basaksehir vendége lesz Isztambulban.

Kép: Getty Images

Videók