Történelmi fordításra készül a PSG a szurkolóik nélkül

Fontos mérkőzés előtt állnak a francia csapat szupersztárjai.


A szerdai összecsapáson a Paris Saint-Germain a Borussia Dortmund csapatát fogadja. A mérkőzés a koronavírus-járvány miatt zárt kapus lesz. A találkozó egyik nagy személyes harca a francia csapat jelenlegi vezetőedzője, Thomas Tuchel és a Dortmund között zajlik, aki 2015 és 2017 között irányította a német alakulatot.

Az első mérkőzést nagy izgalmak közepette Erling Braut Haaland két gólja döntötte el a Dortmund javára. Neymar ugyan szépített, de ez kevés volt ahhoz, hogy ne szenvedjenek vereséget. A brazil zseni gólja azonban még sorsdöntő lehet, hiszen idegenbeli találatának köszönhetően életben tartotta a továbbjutási lehetőségeiket.

Broussia Dortmund vs Psg|2-1|All Highlights -2020

psgmatch#Dortmund#ucl#

A PSG viszont egyáltalán nincs könnyű helyzetben, hiszen több alapemberüket is nélkülözniük kell. A világbajnok Kylian Mbappé, valamint Angel Di Maria és Thiago Silva játéka is bizonytalan, míg Marco Verratti és Thomas Meunier elitiltás miatt nem állhat a csapat segítségére.

A párizsiak számára az egy jó előjel lehet, hogy hazai pályán még sosem szenvedtek vereséget német klubtól. Eddigi mérlegük hat győzelem és egy döntetlen. Azonban ez az első mérkőzésen kialakult 2-1-es végeredmény számukra eddig sosem volt kedvező. Az UEFA Kupa 1992/93-as elődöntőjében a Juventusszal, az Európa-liga 2010/11-es kiírásának nyolcaddöntőjében pedig a Benficával szemben búcsúzott ilyen eredményt követően. Történelmi fordításra van tehát szükségük.

"Furcsa helyzet, hogy a nézőink nélkül fogunk játszani. Egy ilyen fontos mérkőzésen rendkívül fontos a különleges légkör, feszültség, nyomás az ellenfelünkre. Az 1-0-s győzelem elegendő lenne számunkra, de mi nem olyan csapat vagyunk, akik erre utaznak" - mondta Tuchel.

A német edző természetesen nem úszta meg azt a kérdést, hogy mit gondol egykori klubjáról.

"Legutóbbi mérkőzéseiket többé-kevésbé ugyanazzal a kezdővel játszották, ugyanabban a formációban, ugyanazzal a szerkezettel, tehát jól kielemeztük őket. Azt gondolom, hogy jobb állapotban vagyunk. A Borussia Dortmund rendkívül veszélyes ellenfél, tehát nagyon okosan kell játszanunk" - zárta mondandóját a 46 éves szakember.

A Borussia Dortmund vezetőedzője, Lucien Favre nagy tettre készül.

"Nagyon nagy előadást szeretnénk tartani, és muszáj ezt tennünk ha tovább akarunk jutni. Nagyon jól kell játszanunk, intelligensnek és türelmesnek kell lennünk. Fontos hangsúlyt kell fektetnünk a védekezésünkre, és gyors, veszélyes támadásokra is szüskégünk lesz. Nem szabad csak a védekezésre koncentrálnunk, mert akkor ráfázhatunk."

Forrás: bvb.de, psg.en
Borítókép: GettyImages

Videók