Thomas Tuchel értékelte csapata győzelmét

A londoni csapat 1-0-ra verte az Atlético Madridot.


Nagyszerűnek nevezte Olivier Giroud ollózós gólját és a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében kedden az Atlético Madrid ellen elért eredményt is Thomas Tuchel, a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A londoni csapat 1-0-ra verte a spanyol együttest a párharc első mérkőzésén, melyet az Atlético pályaválasztásával a koronavírus-járványban bevezetett korlátozások miatt Bukarestben játszottak le.

A német tréner - akinek másodedzőként segítője Lőw Zsolt - a BT Sportnak úgy nyilatkozott, hogy szerinte megérdemelték a győzelmet, aminek a kiharcolásához nagy fokú koncentrációra volt szükségük, mert már az ellenfél térfelén kontrollálniuk kellett a játékot.

"Nem volt szabad lankadnunk, végig oda kellett figyelnünk a passzok pontosságára, nem követhettünk el hibát. Ez nagy kihívás volt" - összegzett a tréner, aki szerint csapata nagyon fegyelmezetten futballozott, de még csak a párharc első félidejét nyerte meg.

Tuchel elárulta, bátor játékot kért, illetve azt, hogy a labdát próbálják az ellenfél térfelén tartani, miközben ő is és a játékosai is tisztában voltak azzal, hogy a madridiak erre felkészültek és készek akár nyolc emberrel is védekezni.

"Az volt a tervünk, hogy végig fenntartjuk a játék magas intenzitását, és ez az, amit sikerült jól megvalósítani. Nem hagytuk őket fellélegezni, nem engedtük, hogy ellentámadásokat vezessenek" - tette hozzá.

Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője szerint csapata jól teljesített, a játékosok kollektíven komoly munkát végeztek, de ennek számukra nem lett meg az eredménye, nem sikerült győzniük. Ugyanakkor jelezte, hogy a visszavágót illetően bízik együttesében.

"Számítottunk rá, hogy a mérkőzés képe olyan lesz, mint amilyen végül lett, de a labdaszerzések után egy kicsit több játékra lett volna szükségünk. Nyilvánvalóan hiányzott ehhez a pontosság"
- fogalmazott némiképp önkritikusan.

Az argentin tréner megemlítette, hogy mindkét oldalon kevés volt a helyzet, és az ilyen összecsapásokon csak néhány olyan pillanat adódik, amikor el lehet dönteni a kimenetelt.

"Nehéz helyzetben vagyunk, de még van hátra kilencven perc, és bízom a csapatomban" - ismételte meg.

A visszavágót március 17-én rendezik Londonban.

Borítókép: Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images
 

Videók