Solskjaer: "Ezt tesszük mi"

A futball nagy pillanatait emlegette fel győzelmük után.


 A Manchester United ideiglenes edzője, Ole Gunnar Solskjaer újabb sikerre vezette csapatát. Fordítottak a PSG elleni BL visszavágón, így ők mennek a negyeddöntőbe. A drámai győzelmet követően kijelentette a norvég: "Ez az, amit csinálunk."

Romelu Lukaku kétszer is betalált, mielőtt Marcus Rashford a VAR segítségével megítélt büntetőt értékesítette volna.
 
- Erről szól ez a klub. Ez az, amit csinálunk, ez a Manchester United, - mondta Solskjaer, aki az 1999-es döntőben szerzett emlékezetes találatot a mérkőzés végén. – Ez a Bajnokok Ligája, ezt teszi veled.
Ez az első eset 2014 óta, hogy a United elérte a legjobb nyolc körét. 
 
- Végig mehetünk a sorozaton, - mondta Solskjaer.  – Persze, hogy hiszünk magunkban, de most meg kell várnunk a sorsolást, és utána lejátszani a meccseket, ami jön.
 
A norvég hozzátette: "Ez egy tipikus Manchester United este. Volt egy tervünk és hitünk a fiúkban, hogy megteszik, amit reméltünk. Ez mindenkinek nagy dicsőség. A játékosok nagyszerűek voltak. Koncentráltak, minden instrukcióra figyeltek, mint edzésen, és a pályán tudták, hogy nagyon jól kell védekezniük.”
 
Lukaku korai találata adott reményt a Unitednek, és Juan Bernat egyenlítése után Lukaku ismét lecsapott. A Vörös Ördögöket végül Rashford küldte tovább a következő körbe.
 
- Remek kezdés volt – terveztük, hogy mi szerezzük az első gólt, de nem két perc után számítottunk rá, - folytatta Solskjaer. – Ez nyílttá tette az összecsapást, sokat akartunk lőni. Tudtuk, hogy szenvednünk kell majd Kylian Mbappe és Angel di Maria ellen a védekezésben. Tudtuk, ha helyet hagyunk nekik, az biztos halál. Láttuk ezt már tegnap a Real Madrid-Ajax-on, a Barcelona-PSG-n 2017-ben – ezek hasonló szituációk, melyek megmutatják mennyire fontos az elme a labdarúgásban. A mi fiaink fiatalok és frissek, ami több energiát biztosít számunkra, amikor kell az az egy gól.
 
Fotó forrása: Matthew Ashton - AMA/Getty Images
 

Videók