Rudi García: A Real Madrid jól kezelte Benzema távozását

A Napoli győzelemre készül a Real Madrid ellen.


A Napoli francia edzője, Rudi Garcia hétfőn azt mondta, hogy csapatának van esélye legyőzni a Real Madridot a Bajnokok Ligája keddi játéknapján, de alázatra és arra lesz szükségük, hogy "120 százalékot teljesítsenek”.

„Jó esélyünk van, minden tekintetben erősek vagyunk. De a győzelemhez alázatra és 120%-ra lesz szükségünk a kvalitásainkból.”

Egy olyan mérkőzés, amelyet a tréner minden bizonnyal nagyon vár, és hangsúlyozta a Real Madrid elleni összecsapás fontosságát: "A Real Madrid elleni mérkőzés az, amiről minden edző álmodik. A Bajnokok Ligája a legjobb klubverseny. A pályán lévő zene fontos lökést ad, és a Napolinak minden évben meg kell ezt tapasztalnia.”

A francia, akit a szezon elején kritizáltak a kételyek miatt, amelyeket csapata generált, és akik a legutóbbi két Serie A-s vereség után megerősödve jöttek ki, dicsérte a Real Madridot.

„Gondoljunk a Real Madridra, a világ egyik legnagyobb klubjára. Nagyon nagyra értékelem Ancelottit, akit jól ismerek. Nehéz meccs lesz, de megvan bennünk az ambíció, hogy pályára lépjünk, és mindent megtegyünk a győzelemért. Az eszünket és a szívünket kell majd használnunk. A szív biztosan ott lesz a pályán, de szükségünk lesz az eszünkre is. Lesznek olyan pillanatok a mérkőzésen, amikor jól kell majd nyomást gyakorolnunk, vagy meg kell akadályoznunk a Real Madridot abban, hogy érvényesítse a kvalitásait.”

García az angol Jude Bellingham szerződtetését is dicsérte: "A Real Madrid jól kezelte Benzema távozását, és olyan valakit választott, mint Bellingham, aki a két csatár mögött játszik, és nagyon jó játékos. De nem akarok csak egy játékosra gondolni, Joselu is nagyon jó. Általánosságban elmondható, hogy ez egy technikás, de fizikális csapat, amely jó minden szinten.”

Kiemelte továbbá csapata Braga elleni győzelmét az első játéknapon, és elárulta, hogy tanulmányozta a Real Madridot, hogy megkeresse a gyenge pontokat. "Az a fontos, hogy nyertünk Bragában, és mindent megteszünk a győzelemért a Real Madrid ellen. Tanulmányoztuk a Madridot, mert minden csapatnak vannak gyenge pontjai. A legfontosabb azonban az, hogy magunkra koncentráljunk.”

Borítókép: SSC NAPOLI/SSC NAPOLI via Getty Images

Videók