Megérdemelték a győzelmet, Hansi remek munkát végzett a csapattal - Ribéry

A Bayern München korábbi BL-győztesei és a német labdarúgás vezetése gratulációját fejezte ki a csapatnak a triplázás után.


A labdarúgó Bajnokok Ligája fináléja után, több egykori győztes is gratulált a Bayern Münchennek a másodszori triplázáshoz. A 2013-ban győztes csapatból, megszólalt a hét évvel ezelőtti találkozót eldöntő Arjen Robben valamint a 35 éves francia szélső, Franck Ribéry. 

Arjen Robben: "Büszke vagyok a fiúkra. Gratulálok a Bayern Münchennek és minden rajongójának!" 

Frank Ribéry: "Megérdemelték a győzelmet. Hansi remek munkát végzett a csapattal. Egy őrült szezon után újabb tripla. Gratulálok srácok!"

Bixente Lizarazu,  a 2001-es BL-győztes csapat tagja:  "Mind a bajoroknak, mind a PSG-nek nagyszerű támadósora van. Minden döntő egy lélektani harc is. Robert Lewandowski azért érkezett Münchenbe, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját, aki így a klub legendájává vált. A BL-győzelem érzését 2001-ben én is megtapasztalhattam. Hét év után nagyon fontos volt, hogy a Bayern megnyerje a Bajnokok Ligáját." 


Fotó:Boris Streubel/Getty Images


A német labdarúgás vezetői is elégedetten értékelték a mérkőzést. 


Rudi Völler 1993-ban BL-győztes játékos, korábbi szövetségi kapitány:
 "Gratulálok a Bayernnek! Évek óta a legjobbak Németországban, de 2020-ban egész Európát bevették. A Bundesligában hihetetlen sorozatban vannak, és megnyerték a Német Kupát is. A triplázás Hansi Flick munkájának eredménye."

Oliver Bierhoff sportigazgató:
 "Ez óriási eredmény. A Bayern nem hagyott kétséget. Különösen nagy öröm, hogy ezt egy német edzővel érték el. Ez fontos a német labdarúgás szempontjából." 

 

Sport365.hu - A korábbi PSG játékos gólja döntött, a triplázó Bayern felült Európa trónjára

A Bayern München nyerte a labdarúgó Bajnokok Ligája 2019-20-as szezonját azt követően, hogy a sorozat lisszaboni fináléjában 1-0-ra legyőzte a francia Paris Saint-Germain együttesét, így hatodszor hódította el a trófeát. Finoman szólva sem estek egymásnak a csapatok, de az első öt perc egyértelműen a németeké volt, ugyanis a labda alig volt a franciáknál.

 

Sport365.hu - Robert Lewandowski: egy tökéletes gépezet bizarr szokásokkal

Pep Guardiola Robert Lewandowskit egyszer a "legprofesszionálisabb játékosnak" írta le, akivel valaha dolgozott, és hozzátette: "A nap 24 órájában ügyel a megfelelő étkezésre, alvásra és edzésre." Amikor Guardiola a müncheni Bayern csatár professzionális felkészültségéről beszél, egyáltalán nem túloz. Valójában a 32 éves férfi számos bizarr szokással és babonával rendelkezik, amelyeket egytől-egyig be is tart, miközben mindig a maximumon teljesít.


Borítókép: Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

 

Videók