Nevetségessé vált az Arsenal kapusa: Arteta kiállt mellette

Aaron Ramsdale-t az elmúlt hetekben David Raya kiszorította az Arsenal kapujából.


Aaron Ramsdale kifigurázta az Arsenal jövőjével kapcsolatos spekulációkat és a David Rayával való rivalizálását.

Raya, aki a nyáron kölcsönbe érkezett az Arsenalhoz a Brentfordtól, azóta átvette Ramsdale helyét a kezdőcsapatban. Ramsdale, aki az elmúlt két szezonban mindkétszer szerves része volt Mikel Arteta csapatának, a második számú hálóőr lett. Arteta nyilvánosan kitartott amellett, hogy úgy látja a helyzetet, hogy képes rotálni, de úgy tudjuk, hogy az Arsenal menedzsere és az edzői stábja Raya-t tekinti az első számú kapusnak.

Mind Ramsdale, mind Raya pozitívan nyilatkozott a kapcsolatukról az elmúlt hónapokban, és Ramsdale továbbra is pozitív, sőt, hétfőn a klub londoni Colney-i edzőközpontjában tartott edzésen még a spekulációkat is kigúnyolta. Amikor Raya hétfőn az edzőpályára lépett, Ramsdale gyorsan utolérte őt, és viccelődött: "Minden rendben, srácok. Itt vagyok. Együtt vagyunk."

A könnyed pillanat Raya megingott teljesítményét követte az Arsenal hétvégi, Chelsea elleni 2-2-es döntetlenjén, ahol őt okolták Mykhailo Mudryk góljáért, amellyel a Chelsea 2-0-ra növelte az előnyét.

Gary Neville a Sky Sports közvetítése során rendkívül kritikusan nyilatkozott Raya teljesítményéről.

„David Raya jól kezdte a karrierjét az Arsenalban, de aztán volt egy gyenge Bajnokok Ligája-meccse [a Lens ellen], amit az a Manchester City elleni első félidő követett. Most pedig ez a meccs. Kezd forró lenni a talaj számára. Olyan arckifejezést öltött, mintha 'segítségért’ kiáltana. Ez a legnehezebb poszt, ahol játszani kell, és természetesen, ha a liga egyik legnagyobb klubjánál vagy, akkor a legnagyobb figyelemnek vagy kitéve. Tisztázzuk a Ramsdale és Raya helyzetet, Mikel Arteta teremtette ezt. Soha nem hittem, hogy működhet, és úgy gondolom, hogy a szemünk előtt látjuk a nagy kihívásokat, mert egyre nagyobb lesz a nyomás. Aaron Ramsdale nem sok rosszat csinált a szezon elején. Raya most kezdett el hibázni.”

Az Arsenal Sevilla elleni Bajnokok Ligája-találkozója előtt tartott mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján Arteta lekicsinyelte Neville megjegyzéseit.

„Nem láttam még ilyet Rayától. Ez a nagy kluboknál való játékkal járó nyomás. Győznöd kell, és a legjobb formádat kell hoznod, és van melletted valaki, aki minden egyes nap hajt téged. De ha pozícióról pozícióra haladnánk, akkor azt mondanád nekem, hogy 'mi lesz a balhátvéddel, középpályással'. Jorginhónak már megkérdőjelezték, Gabriel Jesus is kapott kritikát, és ez csak folytatódik. Ez is a játék szépsége, és ha rájössz, hogy vannak más lehetőségeid, akkor ezeket a beszélgetéseket is gyakrabban fogod lefolytatni. A hibák a futball részei, legyél csatár, középpályás, védő vagy éppen kapus.”

Borítókép: Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images

Videók