Nem kér elnézést a Barca trénere

Visszafogottan értékelt.


Ernesto Valverde szerint az első perceket leszámítva csapata, az FC Barcelona jól játszott kedden a Manchester United ellen, így gond nélkül jutott a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

 
"Az első öt perc nehéz volt, mert a Manchester erősen kezdett, de a további nyolcvanötben nem is játszottunk olyan rosszul" - értékelt a 3-0-ra megnyert, hazai negyeddöntős visszavágó után. 
 
A tréner úgy látta, hogy az MU nyomás alá helyezte őket, már elöl megkezdte a letámadást az elején, amikor azonban megtalálták a passzsávokat, sikerült birtokolniuk a labdát és helyzeteket tudtak kialakítani.
 
Valverde azt mondta, hogy csapata - amely 4-0-s összesítéssel lépett tovább - nagyon motivált volt, mert az elmúlt években a legjobb négy között már nem léphettek pályára.
 
A két gólt szerző Lionel Messit illetően úgy fogalmazott, egyértelmű, hogy gyakran ő intézi el a mérkőzéseket, de nem fognak elnézést kérni azért, mert van egy Messijük.
 
"Szerencse, hogy velünk van" - tette hozzá.
 
Ole Gunnar Solskjaer azzal kezdte értékelését, hogy a keddi visszavágón nyilvánvaló volt a két csapat közötti különbség. Elsősorban az, hogy mennyire jól él a lehetőségeivel a Barcelona. Ő is úgy látta, hogy jól kezdtek, igaz, szerinte ez a szakasz negyedóráig tartott, azután viszont négy perc leforgása alatt kétgólos hátrányba kerültek.
 
Játékosai hozzáállásával elégedett volt, de úgy vélekedett, sokat kell dolgozni azért, hogy komoly előrelépés történjen.
 
"Egyik napról a másikra nem fognak megváltozni a dolgok" - mondta.
 
Ő is kitért Messire, aki - amint azt megjegyezte - ezúttal is bizonyította, miért nyert annyi címet.
 
"Készülhetünk rá előzetesen, de ha van elég ideje és tere, akkor úgyis helyzeteket alakít ki és gólokat szerez" - folytatta.
 
Arról, hogy Messi második góljánál a labda átcsúszott a vetődő David De Gea alatt, úgy fogalmazott: ha egy kapus hibázik, akkor azt szalagcímben hozzák, és semmi másra nem emlékszünk a teljesítményéből.
 
"Pedig egyébként nagyszerű védéseket mutatott be" - szögezte le.
 
Fotó forrása: Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images

 

Videók