„Nem a szerencsén múlt” - kiesett a címvédő

Az angol csapatok számára szomorú este volt a szerdai a két kieséssel. A City hiába dominált végig, nem folytathatja harcát a címvédésért


Hiába „borult fel” néha a pálya és támadta szinte végig a meccset a házigazda, az 1-1-es döntetlen után büntetőkkel a Real Madrid harcolta ki a továbbjutást szerda este és folytathatja majd a Bayern ellen a BL elődöntőjében.

Pep Guardiola nem keresett kifogásokat a mérkőzés után:
"Gratulálok a Real Madridnak” – mondta a City menedzsere. „Remekül védekeztek, hihetetlen szolidaritással. Mi megteremtettük a lehetőségeket, de a futball a gólszerzésről szól. Így is köszönöm a játékosaimnak, amit tettek, de ez az eredményről szól. Ők ott vannak az elődöntőben vannak, mi pedig nem...Johan Cruyff azt mondta, hogy a szerencse nem létezik és ebben egyetértek. Az ilyen vereség fáj. Rosszul érezzük magunkat, de minden tőlünk telhetőt megtettünk. Mit is mondhatnék ezeknek a játékosoknak? Megmutattuk, hogyan tudunk játszani. Mit tehettünk volna még?”

Carlo Ancelotti csapata leginkább védekezett az Etihadban, de a végeredmény számít, ez pedig a Realt igazolta:

"Pep Guardiola gratulált nekünk, és sok szerencsét kívánt. Ő egy úriember volt, mint mindig. Azt hittük, másképp fogunk játszani, de amikor megszereztük a vezetést túlságosan kiengedtük a kezünkből az irányítást. A City végig dominált, de mi szerintem nagyon-nagyon jól védekeztünk” – nyilatkozta a Real trénere. „Próbáltuk erősen kezdeni a játékot, nem úgy, mint tavaly, hogy nagyobb legyen a nyomás. Ezért szereztünk már korán gólt. Aztán védekeztünk és harcoltunk. A tizenegyeseknél pedig meg voltam győződve, hogy továbbjutunk. Ez már amolyan védjegyünk lett."

Április végén a Real a Bayern ellen folytathatja. A Manchester Citynek pedig marad a bajnokság és a hazai kupaküzdelem.

(borítókép: facebook/ManchesterCity)
 

Videók