Megdöbbentő számok a Real BL búcsúja után

Ezekre nem lesznek büszkék.


A Real Madrid újabb BL címvédési álmait összetörte az Ajax egy megszégyenítő Bernabeubeli 4-1-es győzelemmel, ezzel összesítésben 5-3-al kiütve ellenfelét.
 
A vereség azt jelenti, hogy a 2009-10-es szezon után ismét a nyolcaddöntőben távozni kényszerül a Madrid a legrangosabb kupából. Ráadásul mindezt azt követően, hogy a Barca elvette szinte bajnoki reményeiket, és a Király Kupából is búcsúztatta őket a Bernabeuban.
 
Az Opta adatai alapján itt van néhány elképesztő szám a meglepő búcsú kapcsán:
  • A Madrid az első címvédő a Bajnokok Ligájában, amelyik nem jut el a negyeddöntőig a Chelsea 2012-13-as kiesése után (igaz a londoniak a csoportkört sem élték túl).
  • A Madrid 4-1-es veresége az Ajaxtól a legnagyobb különbségű hazai bukásuk európai sorozatok kieséses szakaszában.
  • Az Ajax 22 év után először jutott tovább a BL kieséses szakaszának egy fordulóján, utoljára az 1996-97-es idényben sikerült ez a holland csapatnak az Atlético Madrid elleni negyeddöntőben.
  • A Madrid mindössze harmadszor bukott el négy egymást követő meccset a Bernabéuban. 1995-ben és 2004-ben volt hasonlóan rossz sorozatuk.
  • Az Ajax csak a harmadik csapat, amelyik négy vagy több gólt tudott lőni a BL meccsen a Bernabeuban. (a Bayern München 4-2-t játszott 2000. februárjában, és a Schalke 4-3-at 2015. márciusában).
  • Az Ajax csak a második csapat, mely kiütötte a Real Madridot európai sorozat kieséses szakaszából, miután az odavágón veszített. Ezt a bravúrt az Odense Boldklub vitte még véghez az 1994-95-ös UEFA Kupában.

Fotó forrása: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Videók