Lewandowski és Osimhen is villant, döntetlenről folytatják Barcelonában

Az Arsenal sokáig hiába próbálkozott, a végén pedig jött a dráma.


A Barcelona idegenben 1-1-es döntetlent játszott a Napoli együttesével a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a párharc első mérkőzésén.

A nápolyi összecsapás első félideje kevés helyzetet hozott, jobbára a mezőnyben folyt a játék, a hazai csapatnak még kaput eltaláló lövése sem volt. A Barcelona előtt három nagyobb lehetőség adódott, de minden alkalommal bravúrral hárítani tudott a Napoli kapusa. A második játékrészben tovább fokozódott a Barcelona adta nyomás, akik a 60-dik percben Lewandowski révén megszerezték a hőn áhított vezetést. A Napolinak azonban, csak egyetlen komolyabb lehetőségre kellett csak várnia, amikor is Victor Osihmen jól fordult le a védőjéről, ami után közvetlen közelről lőhetett és nem hibázott, így kiegyenlítette a mérkőzést.

A bekapott gólt követően beszorult a Barcelona, de változás már nem történt az eredményben, így 1-1-es döntetlenről folytatják a felek Spanyolországban.

 

A játéknap másik találkozóján az FC Porto és az Arsenal csaptak össze egymással Portugáliában. Előzetesen az Ágyúsok számítottak az esélyesebb csapatnak, Mikel Arteta játékosai azonban elég rendesen megszenvedtek a mérkőzés folyamán. Az első játékrészben alig volt kapura lövési kísérletük, és egyik csapat sem tudott gólt szerezni. A második játékrészben szintén kevés lehetőség adódott mindkét oldalon. Végül pedig nagy meglepetésre, de kis híján nem született gól az egész találkozón, ám a mérkőzés végén érkezett a csavar és Galeno megnyerte az összecsapást Portónak, akik így előnyből várhatják a visszavágót Londonban.

Borítókép: Francesco Pecoraro/Getty Images

Videók