Klopp levonta a tanulságokat a vereségből

A Liverpool 18-szoros győzelmi sorozata szakadt meg szombaton.


Pozitív tanulságokat igyekezett levonni Jürgen Klopp, a toronymagasan listavezető, Bajnokok Ligája-címvédő Liverpool vezetőedzője azután, hogy csapata szombaton óriási meglepetésre 3-0-ra kikapott a kiesés ellen küzdő Watfordtól az angol labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában.

A Liverpool a csúcsbeállítást jelentő, sorozatban aratott 18 győzelem után kapott ki ismét a Premier League-ben, a mostani szezonban először maradt alul, és 44 meccses veretlenségi szériája szakadt meg a bajnokságban.

"Mostantól ismét felszabadultan játszhatunk, nem kell már rekordot megvédenünk vagy felállítanunk, hanem egyszerűen csak újra próbálunk nyerni" - jelentette ki Jürgen Klopp. "Ennek semmi köze nem volt a fáradtsághoz. Nem egyszerű megmagyarázni, de szerintem nem ennek kellene lenni a világfutball legnagyobb szenzációjának" - mondta az 52 éves német tréner, hozzátéve, csapata eddig emberfeletti teljesítményt nyújtott, és megígéri, hogy továbbra is 100 százalékot adnak ki magukból.

A tabellát 22 ponttal vezető Liverpool továbbra is nagyon kedvező helyzetben van, hogy 1990 után ismét bajnok legyen.

Borítókép: John Powell/Liverpool FC via Getty Images

 

Sport365.hu - Ez nagyot szólt: A Watford megállította a Liverpoolt

Bombameglepetést hozott az angol labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának szombati utolsó mérkőzése: a kiesés ellen küzdő Watford 3-0-ra legyőzte a toronymagasan listavezető, Bajnokok Ligája-címvédő FC Liverpoolt, s ezzel megállította a vendégek menetelését. A szünetben még 0-0 volt az állás, a második félidőben azonban a hazai gárda meglepte a sokat hibázó Vörösöket.

Videók