"Kedden háborúba megyünk!"

A Barcelona labdarúgócsapata idegenbeli bajnoki győzelemmel hangolt az év egyik legfontosabb feladatára, a kedden esedékes Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóra, ahol a Paris Saint-Germain csapatát fogadják, 3-2-es előny birtokában.


A Cadiz elleni bajnoki diadalt követően már a csapat trénere, Xavi is elsősorban a tanítványaira váró keddi feladatra koncentrált.

“Kedden háborúba megyünk, de szerencsére szezonbeli talán legjobb formánkban várhatjuk a BL-negyeddöntőt. A terveinkről csak annyit, hogy nagy dobásra készülünk. Ismerem a játékosaimat, és meggyőződésem, sőt, tudom, hogy még egy szintet tudunk feljebb lépni, csapatként biztosan megtettük már ezt az elmúlt hetekben. Ezt bizonyítotuk ma Cadizban, és ezért mondom, hogy szezonbeli legjobb formánkat futjuk.”

Azért igyekezett nem túl nagy terhet rakni alapvetően fiatal keretére a spanyol szakember, egy óvatosságra intő mondattal.

„Persze a labdarúgásban mindig benne van, hogy esetleg elveszít az ember egy mérkőzést. Viszont az adandó alkalmakkal tudni kell élni. Most jön a szezon legizgalmasabb, legszebb része, amit igyekszünk kiaknázni.”

Az egy héttel korábban jegyzett párizsi győzelem után tényleg kedvevőbb a Barca helyzete, ugyanakkor az idegenben lőtt gólok szabályának eltörléséből fakadóan egyetlen védelmi megingás is azonnali veszélyt jelenthet a katalánok továbbjutására.
 

(Fotó: Facebook/FC Barcelona)

Videók