"Jövőre ismét BL-döntőt játszanánk" - reakciók

A szombat esti BL-döntő legjobbja, Andrés Iniesta szerint már az elején eldönthették volna a Juventus elleni összecsapást, de ez nem sikerült, és nagyon nehéz dolguk volt a második félidőben, a végül 3-1-es Barca-sikerrel záruló meccsen. Max Allegri, a torinóiak mestere a vereség ellenére büszke tanítványaira.


Az első évében triplázó Luis Enrique nyilatkozata: "Még nincs vége a szezonnak, hosszú éjszakánk lesz, és vasárnap vár ránk egy győzelmi parádé. Hatvan meccsből ötvenet nyertünk, most ünnepelhetünk. Köszönettel tartozom azoknak az embereknek, akik hittek bennem, Zubizarretának (a korábbi sportigazgató, a szerk.), a stábnak, az elnöknek. A Barca olyan csapat, amelynek játékát nemcsak a szurkolók élvezik, maguk a futballisták is élvezik azt, amit csinálnak."

A mérkőzés legjobbjának megválasztott Andrés Iniesta elmondta, a gyors vezetés után könnyedén eldönthették volna a találkozót, de nem tudtak élni a lehetőséggel, így rendkívül nehéz összecsapás lett belőle. Hozzátette, hat évvel ezelőtt úgy gondolták, szinte lehetetlen lesz újra triplázniuk, most mégis megtették, s szeretnék élvezni a pillanatot. A csapatkapitány leszögezte, bízik abban, hogy újabb és újabb trófeákat nyerhet még az együttessel.

A Barca ötödször lett Európa ura és triplázott - beszámoló, videók, fotók, statisztikák

Massimiliano Allegri büszke a csapatára. "A mérkőzés után köszönetet mondtam a játékosaimnak, fantasztikus szezonon vagyunk túl" - kezdte a Juventus vezetőedzője. Hozzátette, a második gólt a találkozó azon szakaszában kapták, amikor úgy érezték, ők irányítják a mérkőzést. "Hibáztunk, ezt pedig a fantasztikusan kontrázó támadókkal rendelkező Barcelona ki is használta. Tudunk még fejlődni, folyamatosan javítanunk kell a játékunkon, és arra kell törekednünk, hogy folyamatosan ott legyünk Európa nyolc legjobb csapata között. Persze az álmunk továbbra is a Bajnokok Ligája, reméljük, egyszer sikerül" - értékelt a tréner.

A Zebrák sportigazgatója, Beppe Marotta szerint ez az este sokat segíthetett a Juve számára abban a tekintetben, hogy nemzetközi viszonylatban is visszaszerezze régi hírnevét. "Jövőre ismét szeretnénk a döntőben lenni" - tette hozzá.

23:00. Videón a meccs góljai:


 

Lapozz tovább:

Két Buffont is fogadtak a szállodában - videó!

Vigasztalhatatlan volt Pirlo - videó

Videók