Jövőjéről is beszélt Ronaldóék trénere

A filozófia diadala a sztáralakulat felett.


Massimiliano Allegri, a Juventus labdarúgócsapatának vezetőedzője azon túl, hogy gratulált az együttesét 3-2-es összesítéssel kiejtő Ajaxnak, bejelentette, hogy a következő szezonban is ő irányítja majd a torinói gárdát, amely a keddi 2-1-es hazai vereséggel búcsúzott a Bajnokok Ligájától.

 
"Maradok a csapatnál. Már beszéltem Andrea Agnelli elnök úrral, akivel a következő szezont tervezzük" - mondta a hollandokkal szembeni meglepő negyeddöntős kiesést követően az olasz tréner, aki ötödik éve edzi a Juvét, és sorozatban ötödik bajnoki címe előtt áll a gárdával.
 
Hiába azonban a bajnoki dominancia, kedden este a túlnyomórészt fiatalokból álló Ajax a második félidőben sokkal jobban futballozott az olasz együttesnél és a játék képe alapján simán jutott tovább. Csakúgy, mint egy körrel korábban, a címvédő Real Madrid ellen, márpedig ez nem véletlen az amszterdamiak edzője szerint.
 
"Felejthetetlen este volt ez a számunkra" - kezdte értékelését Erik ten Hag, hangsúlyozva, hogy tanítványai másodszor léptek túl a saját határaikon a sorozatban. - "Magabiztosan és türelmesen játszottunk. A futballról alkotott filozófiánk teszi lehetővé, hogy felülmúljuk a várakozásokat. Nagyon nehéz ellenünk, ez ellen a filozófia ellen játszani."
 
Allegri nem bocsátkozott hosszú elemzésbe, elismerte, hogy a jobban játszó együttes jutott tovább.
 
"Az Ajax nagyszerű csapat, ezt mondtam a játékosaimnak is. Remek játékosai vannak és kiváló futballt produkál, nem gondolnám, hogy esélytelennek lehetett volna nevezni őket, különösen azok után, hogy öt gólt rúgtak a Real Madridnak."
 
A Juventus trénere kitért Cristiano Ronaldóra is, akit a nyáron éppen a Bajnokok Ligája megnyerésének céljával szerződtettek. Első szezonjában nem járt sikerrel, és 2010 óta először fordul vele elő, hogy nem léphet pályára a BL elődöntőjében. A portugál sztár a BL csoportkörében csupán egy gólt szerzett, a kieséses szakaszban viszont mind az öt Juve-gól az ő nevéhez fűződik.
 
"Ronaldo nagyban növelte az esélyünket a végső sikerre, és rengeteget jelentett nekünk a szezonban, különösen a BL-ben, ám a futball nem matematika. Az egy meg egy nem mindig kettő" - jegyezte meg az edző.
 
Fotó forrása: TF-Images/Getty Images
 

Videók