Hamarosan eldőlhet a labdarúgó Bajnokok Ligájának sorsa

Andrea Agnelli szerint közel a megállapodás.


Két héten belül megszülethet a megállapodás a labdarúgó Bajnokok Ligája új formájáról Andrea Agnelli, az európai klubokat tömörítő szervezet (ECA) elnöke szerint.

A sportág európai szövetsége (UEFA) jelentős változásokat készít elő: 2024-től a jelenlegi 32 helyett 36 gárda szerepelne a kontinens legrangosabb klubsorozatában, a négycsapatos csoportokat pedig egy nagy tabella váltaná fel, így a jelenlegi hat helyett legalább tíz találkozót játszhatna minden résztvevő. Az első nyolc automatikusan a nyolcaddöntőbe jutna, a 9-24. helyezettekre pedig rájátszás várna a 16 közé kerülésért.


Agnelli szerint heteken belül minden el fog dőlni.


Fotó: Daniele Badolato - Juventus FC/Juventus FC via Getty Images

Noha a tervezet egyes elemeit számos kritika érte, Agnelli úgy véli, közel a megállapodás.

"Nagyon remélem, hogy mindez néhány héten belül megtörténik, ám vannak még részletek, amelyeken dolgozni kell. Ezek közül az egyik a fennmaradó négy hely kiosztásának kérdése" - fogalmazott Agnelli.

A tervezet alapján a bővítés nyomán az UEFA rangsorában előkelő helyet elfoglaló csapatok kaphatnák a plusz helyeket, ezáltal a topligáknak lehetőség nyílna, hogy négynél több együttest indíthassanak a BL-ben. Az ellen ugyanis, hogy kisebb bajnokságok nyertesei kapjanak indulási jogot, tiltakozás érkezett, Agnelli szerint pedig olyan megoldás fog születni, amelybe mindkét elképzelés belefér.

Borítókép: David Ramos/Getty Images

Videók