"Hamar megöltük a meccset", "A legjobbak ellen játszottunk" - edzői nyilatkozatok a Real Madrid-Basel meccs után

Carlo Ancelotti, a Real Madrid trénere természetesen nagyon örül, hogy csapata 5-1-es sikert aratott a BL-csoportkör első fordulójában a Basel felett, de jelezte, hogy még nincsen megoldva az összes gond.
Carlo Ancelotti, a Real vezetőedzője: "Nagyon elégedett vagyok a győzelemmel, s azzal, ahogyan futballoztunk. Nagyon jók voltunk az első félidőben, sokszor betaláltunk, és hamar megöltük a meccset. A második játékrészben is jól teljesítettünk, de még mindig vannak dolgok, amiket meg kell oldanunk."

"James (Rodríguez) remekül játszott, és védekezésben is jó munkát végzett. Nacho megérdemelte, hogy játsszon, mert nagyon profi volt a hozzáállása az edzéseken, ezért Arbeloa (Álvaro) most pihent. Boldogsággal tölt el minket a meccs, de tudjuk, hogy nincsen megoldva az összes gondunk. Tovább kell dolgoznunk, illetve helyes hozzáállást mutatnunk a következő meccseken."

Paulo Sousa, az FC Basel vezetőedzője: "Bátrak voltunk ma este. Voltak lehetőségeink a gólszerzésre, jó karaktert mutattunk, de olykor túl naivak voltunk. Amikor túl sok hely van a vonalak között, akkor a lehet legjobb döntéseket kell meghozni, máskülönben szenvedés lesz a vége. A csapatok közötti különbség néhol túl nagy volt, és ez lehetőséget adott a Madridnak a kontratámadásokra. A csapat mentálisan elkezdett visszaesni az első két gólt követően."

"Nagy megtiszteltetés volt edzői karrierem első BL-meccsét a Santiago Bernabéuban játszani. Részt akartam venni ebben a sorozatban. Erősebbek leszünk a következő meccseken. A védelem nem a védelemből plusz a kapusból áll, hanem az egész csapatból."


"Természetesen csalódott vagyok az eredmény miatt, mert egy edző mindig a legjobb eredményt akarja. Meg kell tennünk egy újabb lépést az ilyesfajta sorozatokban. Versenyképesek akarunk lenni. A legjobb csapat ellen játszottunk, amelynél Európa legjelentősebb futballistái játszanak, akik minden egyes hibát ki tudnak használni."

Videók