„Ha Haaland nem lő gólt, teljesen haszontalan a pályán"

Rafael van der Vaart átlagosnak nevezte a norvég csatárt.


Mint ismert, a Real Madrid és a Manchester City 3-3-as döntetlent játszott egymással a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A manchesteriek részéről Bernardo Silva, Josko Gvardiol és Phil Foden volt eredményes, Erling Haalandnak, a csapat gólvágójának pedig szinte helyzete sem volt. A meccsen egy lövést és egy kulcspasszt jegyzett, nyolc párharcából pedig négyet nyert meg és Rüdiger szorításában csupán 20 labdaérintése volt. A norvég csatár a szezon során már "bizonyította", nem a nagy meccsek játékosa. Az Arsenal elleni két rangadón is Gabriel és Saliba teljesen levette őt a pályáról. Nem véletlen, hogy a BL-meccs után a korábban Real Madridban futballozó Rafael van der Vaart erősen kritizálta Haalandot.

„Erling nagyon rosszul játszott ma. Gyakorlatilag teljesen haszontalan ilyenkor a pályán, ha nem tud gólt szerezni. Egy átlagos csatár teljesítményét hozta ma a labdával" – fogalmazta meg véleményét a holland.

 

A norvég csatár a 20 labdaérintéséből 7-szer vesztett labdát és 9 passzkísérletéből csak hat ment emberhez. Tény, nem a legjobb teljesítményt rakta le az asztalra, és a formájában is felfedezhető némi visszaesés az előző szezonhoz képest, de azt érdemes feljegyezni, hogy Erling Haaland az előző idényben brutálisan felülteljesítette a számait.

(Borítókép: X / ESPN UK)

 

Videók