„Ha a PSG nem nyeri meg a Bajnokok Ligáját, a tulajdonosi kör elgondolkodhat azon, hogy maradjon-e a klubnál”

Az immár Londonban élő játékosügynök, Quique de Lucas áttekinti a legfrissebb futballhíreket a Bajnokok Ligája-visszatérés előtt. - TOP5: Ezt is sokan olvasták a Sport365-ön.


A Bajnokok Ligája visszatért. Teszi ezt olyan párosításokkal, amik akár egy előrehozott döntők is lehetnének, vegyük például a Paris Saint-Germain és Bayern München összecsapást. A kettő közül az egyik kiesik. A PSG-nél még mindig lappang az álom a Bajnokok Ligája megnyeréséről. Quique de Lucas jól ismeri a csapatot. A katalán a 2000/01-es szezonban a PSG színeit viselte.

„Ha nem nyerik meg a Bajnokok Ligáját, akkor valami megváltozhat. A tulajdonosok elgondolkodhatnak azon, hogy folytatják-e a klubnál vagy sem. Franciaországban azt mondják, hogy kimerültek. Változások lehetnek, ha nem nyernek. Már több éve szeretnénk megnyerni a Bajnokok Ligáját, sikertelnül. A pénz nem mindig hoz címeket. Néha igen, de a Bajnokok Ligájában a pénznek - szerencsére vagy sajnos - nincs befolyása” – mondta De Lucas.

„Egy nagy csapat fog kiesni, ez a Bajnokok Ligája. Nekem tetszik a Bayern hozzáállása az ilyen típusú kétmérkőzésekhez. Továbbra is kétséges, hogy Mbappé és Messi milyen állapotban vannak. A Ligue 1-ben a közelmúltban rossz eredményeket ért el a Galtier csapata.”

Arra is volt ideje, hogy áttekintse a LaLiga jelenlegi helyzetét. Az FC Barcelona vezetésével egyértelmű, hogy "nyolc pont is elég lehet" a Real Madriddal folytatott küzdelemben a végső sikerre. Xavival való barátsága miatt nagyon szorosan követi a Barcát. "Az ő érkezése gyökeres változást hozott a klubnak".

A Manchester City elleni nyomozással kapcsolatban de Lucas a következőket mondta:

„Már régóta vizsgálódnak a City ellen. Újra és újra sikerül bebizonyítaniuk, hogy nem sértik meg a pénzügyi fair play-t a bajnokságukban és az UEFA-ban. Ez érinti a bajnokságunkat. Sok angol klub szerződtet játékosokat a mi bajnokságunkból, túlzó árakért.”

Borítókép: Manu Fernandez/Pool a Getty Images

Videók