Gosens: Az Interben megvan minden ahhoz, hogy legyőzze a Manchester Cityt

Június 10-én jön a Bajnokok Ligája döntő.


Robin Gosens fenntartja, hogy az Inter "rendelkezik azzal, ami ahhoz kell, hogy legyőzze a Manchester Cityt" a Bajnokok Ligája döntőjében, és megnevezte Pep Guardiola csapatának legnagyobb erősségét.

Az Inter a Torino elleni idegenbeli 1-0-s győzelemmel zárta a Serie A szezonját, amelyet Marcelo Brozovic találata döntött el.

Ezzel az utolsó 12 tétmérkőzésükön 11 győzelemmel készülhetnek a szombati, isztambuli Atatürk Stadionban rendezendő összecsapásra.

„Ez egy bonyolult szezon volt, a közepén egy világbajnoksággal, és egy ideig küszködtünk, de aztán a csúcson fejeztük be, az utolsó két-három hónap fantasztikus volt. Büszke vagyok arra, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek, mert igazi férfiakból áll, akik a szemébe mondják a másiknak a dolgokat. Megnyertünk két kupát, és a nap végén nagyon sokat elértünk ebben a szezonban.”

Még nincs vége, hiszen az Inter június 10-én a Bajnokok Ligája döntőjében a Manchester Cityvel találkozik, és már csak ők állnak Pep Guardiola és a triplázás között.

„Ez egy álom, hiszen a Bajnokok Ligája-döntő a legnagyobb mérkőzés, ami klubszinten létezik. Mindannyian büszkék vagyunk, de tisztában vagyunk azzal is, hogy ezt a lehetőséget a pályán érdemeltük ki. Azért megyünk oda, hogy nyerjünk. A futballban bármi megtörténhet. Megérdemeltük a helyünket ebben a döntőben, tudjuk, hogy nehéz lesz, de megvan bennünk, ami ahhoz kell, hogy legyőzzük a Manchester Cityt.”

Simone Inzaghi a kupaversenyeken adja a legjobbját, vajon felismerte Guardiola csapatának legfőbb veszélyforrásait?

„Megnéztük néhány meccsüket, és a legnagyobb erősségük a mozgékonyságukban rejlik. Adnak és mennek labda nélkül, nincs olyan játékos, aki csak úgy megmarad a helyén, így ez teszi különösen veszélyessé a Cityt. De van egy hetünk arra, hogy tanulmányozzuk és megoldásokat készítsünk elő, hogy gondot okozzunk nekik."

Borítókép: Jonathan Moscrop/Getty Images

Videók