Gólzáporos mérkőzés helyett szenvedős párizsi továbbjutás

Helyzet volt bőven gól annál kevésbé...


A Bajnokok Ligája „halálcsoportjának” talán legjobban várt összecsapásán a Dortmund fogadta hazai pályán a Paris Saint-Germain együttesét.

A mérkőzés első félideje elképesztő futballt hozott. Mindkét csapat hatalmas lendülettel vágott bele a mérkőzésbe, és rögtön az elején több gólhelyzet is adódott mindkét fél előtt. Találat azonban egyikből sem született, mert vagy egy önfeláldozó mentés vagy egy hatalmas kapusbravúr, esetleg egy pontatlan befejezés minden alkalommal megakadályozta a gólokat.

A félidőre a játék képét és a helyzetek számát elnézve nagy meglepetésre gól nélküli döntetlennel vonultak el a felek.

A második félidőre ugyanazzal a lendülettel érkeztek a csapatok, mint amit az összecsapás elején mutattak. Előbb a hazaiak veszélyeztettek egy átlövéssel, majd nem sokkal később a vendégek szerezhették volna meg azt a hőn áhított gólt, de végül egyikből se született találat.

Majd végül egy védelmi hiba következtében, a hazaiak Adeyemi révén megszerezték a vezetést a találkozó 52-dik percében.

Nem sokkal később az 55-dik percben aztán jött is a válasz a PSG részéről, akik Zaire-Emery révén egyenlíteni tudtak.

A mérkőzés 76-dik percében aztán Mbappé góljával fordíthatta volna meg az összecsapást a PSG, de játékvezető utólag les miatt érvénytelenítette a francia támadó találatát, így maradt az 1-1.

A „halálcsoport” másik összecsapásán pedig a Newcastle 2-1-es vereséget szenvedett a Milan ellen hazai pályán, aminek köszönhetően nem jutottak tovább az egyenes kieséses szakaszba, így az olaszokkal karöltve búcsúztak a Bajnokok Ligájától.

A csoportot végül a Dortmund nyerte meg, mögötte pedig nagy küzdelem árán pontegyenlőséggel a tabella második helyén de továbbjutott a PSG csapata.

Borítókép: Edith Geuppert - GES Sportfoto/Getty Images

Videók