Galtier projektje megbicsaklik: a PSG 12 év után először veszített zsinórban három meccset

2011 novembere óta nem történt ilyen a francia klubbal.


A Bajnokok Ligája legjobb 16 közé jutásért vívott párharc első mérkőzésén a Bayern München 1-0-ra legyőzte a Parc des Princes-ben a PSG-t, így a párizsi klub 2011 óta először kapott ki zsinórban háromszor.

Christophe Galtier csapata szerdán a Stade Velodrome-ban 2-1-re kikapott a Marseille-től a Coupe de France 16. fordulójában, szombaton pedig 3-1-re a Monacótól a Stade Louis II-ben. Ilyen utoljára 2011 novemberében történt, néhány hónappal a katariak klubhoz érkezése után. Az edző Antoine Kombouaré volt, akit néhány héttel később elbocsátottak, hogy helyét az olasz Carlo Ancelottira bízzák.

„Nehéz játék volt, egy olyan csapat ellen, amely megfosztott minket a labdától, és nyomás alá helyeztek minket. Erre számítottunk, mert nem volt túl nagy mélység a kezdőnkben. Több lendületet szerettünk volna a védelmünkben, de Hakimi megsérült. Kár Kylian góljáért, de a Bayern megérdemelte a győzelmet. Kylian beállása kulcsfontosságú volt, ahogy a többiek is remekül szálltak be. Az utolsó fél óra reményt ad nekünk, a visszavágó három hét múlva lesz, remélem, visszanyerjük a frissességet és a játékosokat. Nagyon bizakodó vagyok, beszéltünk az öltözőben, és remélem, hogy tudunk rotálni anélkül, hogy a csapatot büntetnénk. Bízok benne, hogy tudunk úgy játszani, mint az utolsó 20-30 percben, és nyerhetünk Münchenben, hogy legalább büntetőkig jussunk” – mondta a PSG edzője.

Sergio Ramos elismerte, hogy hiányzott a személyiség a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzésén (0-1).

„Az első félidőben úgy mentünk ki, hogy megvárjuk mit lépnek, a másodikban több helyet kaptunk a pályán. Az eredmény azért rossz, mert nem tudtuk kihasználni a szurkolóink támogatását. Hiányzott a személyiségünk, tanulnunk kell, nem elégedhetünk meg ezzel. Izgalmas második forduló vár ránk, amelyben mindent bele kell adnunk. Mindannyian nyerni akarunk. De a futball ilyen, nem számít, hogyan játszol, csak az eredmény. Hideg fejjel kell gondolkodnunk. Nekünk, akiknek több tapasztalatunk van, meg kell próbálnunk megőrizni a nyugalmunkat. Ezt meg kell fordítanunk.”

Kylian Mbappé ugyancsak lesgólig jutott, az megmutatkozott, mekkora szüksége van rá a csapatnak.

„A cél az, hogy mindannyian ott legyünk, hogy valódi esélyünk legyen. Meglepett, hogy ennyire domináltak, mert nem vagyunk ehhez szokva, és a második félidőben, a karakterünkkel megmutattuk, hogy tudunk másképp is játszani. Csak egy gólt kaptunk ellenünk, és megnehezíthetjük a dolgukat. Nem igaz, hogy nélkülem nem teremtünk veszélyt. Mindannyian egy csapat vagyunk, és ha mindannyian jók vagyunk, akkor valami különlegeset is elérhetünk. Az ember arról álmodik, hogy Bajnokok Ligája meccseket játsszon, és frusztráló, hogy nem játszhat.”

Borítókép: Clive Rose/Getty Images

Videók