Fordítások éjszakája – a Dortmund és a PSG is BL-elődöntős

Habár mind a Borussia Dortmund, mind a Paris Saint-Germain hátrányból vágott neki aktuális BL-negyeddöntő visszavágójának, mindkét csapat megfordította önnön maga párharcát, és BL-elődöntőbe jutott.


A Dortmund 2-1-es madridi vereség után fogadta az Atlético de Madrid csapatát, és egy huszáros 5 perc következtében, a 34. és a 39. percben lőtt góllal továbbjutónak mondhatta magát a szünetben. Csakhogy rendezte sorait a mindig masszív Atléti, és a 64. percben már 2-2 állt az eredményjelzőn, Hummels öngólját és Correa találatát követően, ami összesítésben újra a spanyoloknak kedvezett.

Fordulatokból ezután sem volt hiány, ugyanis a 71. percben Füllkrug újra a „párharc-egált”, a 74. minutumban Sabitzer ugyanakkor már megint a BVB-továbbjutást jelentő gólt jegyzett, s mivel ezután már érdemi dolog nem történt, a BVB a legjobb 4 közé jutott, ledolgozva a spanyol fővárosban összeszedett hátrányát.

 

Katalóniában sem volt kevésbé őrült a kedd este, amikor a Barcelona 3-2-es előnye mellett látta vendégül a Paris Saint-Germaint. Sőt, a 12. percben Raphinha a párharc során harmadszor is beköszönt a Donnarumma kapujába, amivel kényelmes helyzetbe kerültek a gránátvörös-kékek.

Ez egészen a 29. percig és Barcolo kiugrásáig tartott, amit csak piros lapos szabálytalanság mellett tudott elhárítani Araujo, márpedig az emberhátrány mindent megváltoztatott. Az ex-Barca játékos Dembele a 40. percben kiegyenlített, így a szünetre 1-1-gyel vonultak el a felek, no meg egy újra nyílt párbajjal.

A második félidőben aztán Vitinha révén a PSG előnybe került, nem mellesleg Xavi, a Barca szakvezetője piros lappal a lelátóra száműztetett. A 61. minutumban tizenegyest kaptak a franciák, amit Mbappe értékesített, magabiztosan, majd a párizsiak vilgásztárja a 89. percben egy kipattanót pofozott a bal alsóba, végérvényesen eldöntve a párharcot

 

Eredmények, Negyeddöntők, 2. mérkőzések

Borussia Dortmund – Atlético de Madrid 4-2 (2-0)
Továbbjutó: 5-4-es összesítéssel a Dortmund

Barcelona – Paris Saint-Germain 1-4 (1-1)
Továbbjutó: 6-4-es összesítéssel a PSG
 

(Fotó:  David Ramos/Getty Images)

Videók