Ez futott át először Guardiola agyán Haaland mozdulatát látva

Két legenda is eszébe jutott róla.


A Manchester City vezetőedzője, Pep Guardiola Zlatan Ibrahimovicshoz és Johan Cruyffhoz hasonlította új szerzeményét, Erling Haalandot.

A Manchester City 2-1-re legyőzte a Borussia Dortmundot a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. Bár a mérkőzést a németek kezdték jobban, a 80. percben egyenlítettek a hazaiak. Mindössze 6 perccel a mérkőzés vége előtt Erling Haaland tette fel a pontot az i-re, amikor egy káprázatos ollózós góllal örvendeztette meg a szurkolókat.

A 22 éves klasszis Zlatan Ibrahimovicsot idézte, és ez a hasonlóság Pep Guardiolának is szembetűnő volt, igaz ő mást is viszontlátott fiatal tanítványa mozdulatában.

„Azok, akik ismernek, tudják, milyen hatással volt Johan Cruyff az életemre, mint ember, mint oktató, mint mentor, mint edző és minden. Sok évvel ezelőtt Johan Cruyff hihetetlen gólt lőtt a Camp Nouban az Atlético Madrid ellen, akárcsak Haaland. Abban a pillanatban, amikor Erling gólt szerzett, azt gondoltam: "Johan Cruyff". Szép volt, nagyon hasonló. João (Cancelo) hihetetlen gólpasszt adott, és Erling befejezése kivételes volt” – mondta a spanyol a Daily Mirror szerint.

„Emlékszem, kedves barátom, Ibrahimovic képes volt feltenni a lábát a tetőre, és Erling ebben a tekintetben eléggé hasonló. Azt hiszem, ez a természete, rugalmas, és megvan hozzá a képessége, hogy így helyezze a hálóba a labdát” – tette hozzá.

Haaland 9 mérkőzésen 13 gólt szerzett a Manchester City színeiben.

Borítókép: Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images
 

Videók