Erling Haaland öt góllal törte ketté Szoboszlaiék álmát

A norvég úgy termelte a gólokat az Etihadban, mintha nem lenne holnap.


Csodára készült a RB Leipzig a Manchester City ellen, mégis a kékek gáláztak.

Nagyjából 3000 vendégszurkoló nézte végig az első félidőben, ahogyan Pep Guardiola csapata felmossa a padlót a németekkel. A City az első pillanattól kezdve letámadta a vendégek védelmét és sorra dolgozta ki a lehetőségeket.

Az első gólt mégis egy tizenegyesből szerezték a hazaiak, a VAR szobából a szlovén bíró, Vincic fülére szóltak, aki a videózás után úgy ítélte meg, hogy Henrichs kezezése büntetőt ért. Haaland tökéletesen helyezte a bal alsó sarokba a lövését, míg két perccel később Kevin De Bruyne távoli bombája csattant a keresztlécen, a kipattanóra ismét a norvég csapott le.

A lipcseiek nem tudtak komoly helyzeteket kidolgozni, a két bekapott gól megfogta őket, a lelket kapusuk tartotta bennük több bravúrral, ám a 47. percben már ő is tehetetlen volt, amikor egy szögletet követően a Haaland mesterhármasával már 3-0 állt az eredményjelzőn.

A második játékrész bizonyította, hogy az első csupán előétel volt a Bajnokok Ligája győzelemről álmodó angoloknak.

A 49. percben Gündögan fejezett be egy mutatós támadást góllal, rá öt minutummal Haaland már a negyedik találatát jegyezte, és alig lett vége a lassításoknak, amikor az 57. percre a gála teljes kiütéssé érett. A manchesteriek kilencese ötödik góljával koronázta meg teljesítményét, amire csak Lionel Messi és Luiz Adriano volt képes korábban. Pep Guarduioláék látványosan lelassítottak, a spanyol többet is cserélt.

Marco Rose csapata képtelen volt bármit érdemben felmutatni, egyetlen helyzete volt csupán: a 79. percben André Silva pontatlan lövése szállt egy méterrel a kapu mellé.

Kevin De Bruyne tette fel a pontot az I-re: a 91. percben fantasztikusan csavart 20 méterről a hosszú felsőbe, ezzel kialakítva a 7-0-s, összesítésben 8-1-es végeredményt.

A játéknap másik meccsén 0-0-s döntetlenre végzett a Porto és az Inter, így Simeone Inzaghi fiai várhatják a pénteki negyeddöntő sorsolását.

Borítókép: Getty Images Europe
 

Videók