Elhunyt egy görög szurkoló, elhalasztják az AEK – Dinamo Zágráb mérkőzést

Hatan súlyosan megsérültek, 98 drukkert letartóztattak a rendőrök a görög fővárosban, miután szurkolói csoportok csaptak össze.


A Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik körében az AEK Athént a Dinamo Zágrábbal sorsolták össze. Mindkét csapat híres a szurkolótáboráról, amelyek kifejezetten rossz viszonyt ápolnak egymással. Az UEFA ezért úgy döntött, hogy nem utazhatnak vendégszurkolók.

Ám hiába az európai szövetség határozata, a zágrábi Bad Blue Boys csoport mégis útra kelt, a mérkőzés előtti este körülbelül kétszázan próbáltak betörni a stadionba, ahol összetűzésbe keveredtek a helyi ultrákkal.

„Heves verekedés tört ki, Molotov-koktélt, gumibotot és más, hegyes tárgyakat használtak” – nyilatkozták a görögök, hozzátéve, hogy a rendőrség ezután érkezett a helyszínre és elfojtotta az incidenst. A hat súlyos sérültet kórházban ápolják, az egyik görög drukker életét azonban már nem sikerült megmenteni.

A történtek nyomán az UEFA úgy döntött, hogy a mérkőzést később rendezik meg.

 

A horvát klub közleményben részvétét nyilvánította, továbbá kijelentette: „A GNK Dinamo továbbra is elkötelezett egy olyan környezet megteremtése mellett, amelyben a sport iránti szeretet pozitív módon, az összetartás, a tisztelet és az együttműködés révén jut kifejezésre.”

Az AEK ugyanakkor a Dinamo felelősségét firtatta: „Az AEK teljes mértékben a Dinamo Zagrebet teszi felelőssé, mert tudott a több mint 150 szurkolójáról, akik elindultak. A tegnapi egyeztetésen nem tájékoztattak senkit, csak annyit, hogy talán 30 szurkoló vett jegyet és próbált bejutni a stadionba a mérkőzés alatt. Teljes mértékben a Dinamo Zagrebet tartjuk felelősnek azért, hogy egy zágrábi horvát szervezett bűnözői csoport elindult arra, amit tettek”.

Arról egyelőre nincs döntés, hogy mikor rendezik meg a találkozót, bár egyes sajtóértesülések szerint augusztus 15-én tartanák az odavágót, három-négy nappal később jönne a zágrábi meccs.

Borítókép: greekcitytimes.com/

Videók