„Egy éve dolgozunk ezért” mondta Arteta

Mikel Arteta, az Arsenal vezetőedzője is nyilatkozott a londoni klub szerda este esedékes BL-negyeddöntős visszavágója előtt.


A spanyol szakember kedden este „tárgyalt” a sajtó képviselőivel.

"Minden arról szólt az életünkben, hogy a BL-elődöntőbe jussunk. Ezért dolgoztunk őrült módjára az elmúlt 10 hónapban, meg a tavalyi szezon egészében is. Holnap végre beléphetünk azon a kapun, ami a céljainkhoz vezet.”

 

Természetesen picit visszafele is pillantgatott, igaz, csak az egy héttel korábbi első felvonására a párharcnak.

„Az érzelmek fontos elemei a labdarúgásnak, jókor kell a jó emberekre hatni. Azt hiszem, ezt Londonban jól csináltuk, pedig az előnyünk nagyjából 5 perc alatt fordult át hátránnyá. Mégsem inogtunk meg, visszaküzdöttük magunkat a párharcba, most pedig esélyünk van a továbbjutásra. És bár ezen a szinten a játékosaink többsége rutintalan, az elszántságunk és az önbizalmunk világklasszis.”

S hogy mi a terv szerda estére az Ágyúsok háza táján?

„Sok függ a müncheniektől is, de alapvetően a saját játékunkat szeretnénk játszani, azt akarom, hogy önazonosak legyünk. Előfordul, hogy az ellenfél ezt nem engedi, de kijelenthetem, hogy mi nyerni érkeztünk Németországba. Az elődöntőbe jutás a fellegekbe juttatna minket!”

Egy dolog nyugtathatja a spanyol szakembert: már nem kell sokat várni, hogy fény derüljön az igazságra és az Arsenal BL-sorsára!

(Fotó: Facebook/Arsenal)
 

Videók