Ebben hibázott a játékvezetői brigád a Real-Bayern meccs végén

Szymon Marciniak csapata lehet, hogy az egyenlítéstől fosztotta meg a bajorokat.


A Real Madrid 2-1-re győzött a Bayern München ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján egy heroikus fordítást követően. Azonban a 103. percben esély nyílt a bajor együttes előtt az egyenlítésre, egy előre vágott labdánál Matthijs de Ligt és Thomas Müller is a leshatárról indult és a partjelző emelte a zászlaját, így az akció nem mehetett végig, amelynek a végén - igaz már a Real védők egy része megállt - a holland védő a kapuba talált.

Az a képen is talán egyértelműen látszik, hogy de Ligt lesen tartózkodott, viszont ő az indítást követően nem ért labdához, csak középre húzódott, aki visszafejeli azt, az Thomas Müller, aki viszont úgy fest, éppenhogy, de nem lógott be, legalábbis olyan testrésszel nem, amivel szabályos gólt szerezhet, ugyanis Rüdiger jobb lábának hátsó része hátrébb helyezkedett el az indítás pillanatában.

A játékvezetők részéről a hibázás itt abból fakadt, hogy nem engedtek végig egy ilyen millimétereken múló szituációt, s mivel a Marciniak asszisztense egyből behúzta a lest, így a VAR-ral sem lehetett megvizsgálni az esetet, hogy tényleg les volt-e. 

Matthijs de Ligt, a bajorok védője is keményen beleszállt a játékvezetésbe és élesen kritizálta a Real Madridot.

Más értelmezésben persze védhető a döntés, hiszen talán Müller is egy hangyányival előrébb tartózkodik, s noha de Ligt nem ér labdához, de a leshelyzeten való pozíciófoglalása úgy is felfogható, hogy a testhelyzetével zavarta a védőket, a játék menetét, s így jó döntés született. Az viszont már másik kérdés, hogy ezt nincs az a partjelző, aki ilyen sasszemmel szúrja ki, lehet, inkább engedni kellett volna a végig a helyzetet, s utólag a technikával vizsgálgatni, hogy mi is történt, szabályos volt-e a gól.

Viszont, mivel behúzták a lest, így ezt nem lehetett megtenni.

Kérdés akkor, miért van a VAR?

(Borítókép: Tribuna / meccsfelvételek)

Videók