De Ligt: A partjelző azt mondta nekem, hibáztam, sajnálom

Matthijs de Ligt meglepően őszintén nyilatkozott a mérkőzést követően.


Másról sem szólnak csütörtök reggel a labdarúgással foglalkozó portálok oldalai, minthogy les volt vagy sem a Bayern helyzete a 103. percben a Real Madrid elleni labdarúgó BL-elődöntő visszavágóján. Ebben a cikkben alaposan körbejártuk a témát és több szempontból is megvizsgáltuk az esetet, amelyet Matthis de Ligt, a bajorok védője igencsak nehezményezett, noha ő biztosan előrébb tartózkodott, ám végül ő aztán közvetlenül nem ért labdához.

„Nem szeretném azt mondani, hogy a Real Madrid azért nyert ennyit BL-t, mert a bírók mindig velük vannak, de ma ez jelentette a különbséget. Amikor már úgy érzed, halott a Királyi Gárda, még tudnak venni egy utolsó levegőt és meglepnek téged. Mindannyian ismerjük a szabályokat, ezt tovább kellett volna engedni, megnézni, mi sül ki az akcióból és utána vissza lehet nézni. A partjelző a lefújást követően azt mondta nekem, hibáztam, sajnálom..." - nyilatkozta a holland védő a beIN Sportsnak.

 

Az eset valóban azért volt érdekes, mivel Marciniak csapata behúzott egy határon mozgó lest a 103. percben, így azt, a VAR-ral már nem lehetett visszanézni, pedig de Ligt a támadás végén a kapuba talált. Mindenesetre a Real Madrid 4-3-as összessítéssel jutott be a június 1-i BL-döntőbe, ami történetük 18. fináléja lesz, s melyben a Borussia Dortmund lesz az ellenfelük.

Videók