Csercseszov: elméletben készen álltunk

A gyakorlattal azonban akadtak problémák.


A Fradi.hu írását változtatások nélkül közöljük.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Ferencváros kedd este 3-1-es vereséget szenvedett a Groupama Arénában az azeri bajnok Qarabagtól, így 4-2-es összesítéssel alulmaradt riválisával szemben az UEFA Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében. Az együttes az Európa Liga kvalifikációjának rájátszásában folytathatja nemzetközi kupaszereplését. A Qarabag elleni mérkőzés után a zöld-fehérek vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov sajtótájékoztatón értékelt.

"Elméletben készen álltunk mindenre, sajnos a gyakorlatban ez nem volt így. Hasonló volt a Slovan ellen is a helyzet, ezúttal sem jól szálltunk be a meccsbe" – kezdte értékelését a tréner.

"Szerintem ezen az estén nem szedhető külön a csapat védelemre, középpályára vagy támadószekcióra hibák szempontjából, hiszen kedd este sokszor a védelem tartotta meccsben a csapatot. Sok felesleges labdavesztést követtünk el, ami teret engedett az ellenfél támadásainak. Ez ma egy BL-selejtező volt, amit elveszítettünk. Nekem, edzőként érzelmek nélkül kell átgondolnom a történteket. Beszéltünk a fiúkkal a mérkőzést követően, de nyugalomban ki kell elemeznünk a látottakat, hiszen további feladataink vannak."

"A vereség után jogos a kritika felém és a csapat felé, ez az újságírók dolga, de nekem nem az a dolgom, hogy kritizáljam a játékosokat, hanem hogy megfelelően felkészítsem őket. Nekem, vezetőedzőként is meg kell vizsgálni, hogy mi nem volt elég a Qarabag elleni párharcban. Folytatjuk tovább!"

A Ferencváros az UEFA Európa Liga kvalifikációjának rájátszásában az ír Shamrock Rovers ellen folytatja szereplését, az első mérkőzést augusztus 18-án, csütörtökön Budapesten rendezik.

Borítókép: fradi.hu

Videók