Celtic - FTC: Sokkoló eredmény született - nemzetközi lapszemle

A BBC kiemeli, hogy 15 éve nem történt ilyen a Celticcel.


A labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában a Ferencváros óriási bravúrt végrehajtva legyőzte a skót Celtic együttesét. 

A brit portálok megdöbbentek az eredményen. Ezek közül válogattunk.


A BBC szerint a Ferencváros edzője, Szerhij Rebrov meglepte a Celticet azzal, hogy a Djurgarden ellen remeklő Franck Bolit nem kezdette.

A portál emlékeztet arra, hogy 15 évvel ezelőtt fordult elő utoljára, hogy a skót csapat ilyen korán búcsúzott a BL-től.  

A lap szerint a skót együttes túlságosan támaszkodik Edouardra, aki ezen a mérkőzésen kimaradt a keretből.A Countypress cikk címe szerint összeomlott a Celtic. 

Kiemelik, hogy az első félidő végétől szinte végig dominált a skót csapat, azonban a 74. percben Tokmac megindulása a vesztüket okozta.

 

The Scottish Sun szerint szintén sokkoló vereséget szenvedett a Celtic együttese, amely így 30 millió fonttól esik el azáltal, hogy nem jut be a Bajnokok Ligája főtáblájára.

A lap megemlíti Odsonne Edouard hiányát, aki a Dundee United elleni találkozón szenvedett sérülést. 

 

Nemcsak a brit lapokat lepte meg a Celtic kiesése. A skót csapat egykori játékosa, Chris Sutton Twitter oldalán reagált a tegnap este látottakra. 

Bejegyzésében ezt írta:

"Ez egy tragikus este a Celtic számára. Kínos. Elszalasztott lehetőség."


 

Sport365.hu - Ez igen! A Ferencváros kiverte a Celticet

 

 

Borítókép: Ian MacNicol/Getty Images

Videók