Ceferin: nincs bajom a Real Madriddal

Az elnök szerint a BL-döntő bizonyítja, az UEFA tiszta lapokkal játszik.


Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke hangsúlyozta, hogy nincs problémája a Real Madriddal, annak ellenére, hogy a spanyol csapat továbbra is próbál szerepet vállalni az Európai Szuperliga.

Május 28-án a Bajnokok Ligája döntőjében a Real Madrid a Liverpool ellen lép majd pályára. A sorozat utolsó mérkőzése előtt az UEFA elnöke interjút adott 24ur.com-nak, amelyben a „Királyi Gárdára” is kitért.

„Természetesen nincs problémám a Real Madriddal. Jelenleg nincs kapcsolatom a klub vezetőségével, de a csapat jelenléte a Bajnokok Ligája döntőjében bizonyítja, milyen tiszta az UEFA versenye"
- mondta Ceferin.

„A Real Madrid ott van a férfi-, a Barcelona pedig a női döntőben. Senki sem avatkozott be.”

A már említett szuperliga-konfliktus megvitatása során Ceferin arra utalt, hogy a vita csak a tárgyalóteremben zajlik majd.

„Eljön az idő, amikor ezek a dolgok tisztázódnak, de biztosan nem kerülnek majd a pályára" - jegyezte meg.

Az UEFA elnöke ezt követően a madridiak két játékosát is méltatta.

"Náluk van a csodálatos Karim Benzema, akiről sokszor elmondtam, hogy véleményem szerint ő az egyik leginkább alulértékelt játékos a futballtörténelemben. Luka Modric pedig, minél idősebb lesz, annál jobbá válik" - szögezte le.

Ceferin a Liverpoolt is dicsérte, ugyanakkor a győztes kilétét nem merte megtippelni.

"Fiatalabb játékosaik vannak, és nagyon fontos döntős tapasztalataik. Nem merném megjósolni a győztest, általában rossz vagyok ebben. Hihetetlenül érdekes döntő lesz"
- mondta.

Jürgen Klopp nemrég vitatható kijelentést tett a fináléra szóló jegyek kiosztásával kapcsolatban. Ceferin erre is reagált.

"Felhívtam és beszéltem vele erről, mert dühös voltam a kijelentései miatt"
– magyarázta.

"Most már megérti. Bevallotta, hogy nem ismerte az információkat, és bizonyos értelemben sajnálja, hogy ilyen kijelentéseket tett” – tette hozzá.

Borítókép: Twitter.com/UEFA

Videók