Büszke a Barca-verő edző, a Juvét a méreg vitte előre - BL-nyilatkozatok

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapjának szenzációja a Barcelona Celtic elleni veresége volt. A skótok trénere érthetően nagyon büszkén nyilatkozott a lefújás után. Edzői nyilatkozatcsokor.


E csoport

Chelsea - Sahtar Donyeck 3-2

Roberto Di Matteo, a Chelsea menedzsere:

"A Sahtar megmutatta, hogy nagyon erős csapat. Talán a győztes gól időzítésével szerencsénk volt, de összességében megérdemelten nyertünk. Jelentős BL-tapasztalattal rendelkező játékosaink hiányoztak, mint Lampard, Cole vagy Terry, de akik helyettük a pályán voltak, azok hihetetlenül jól teljesítettek, óriási nyomás alatt tudtunk nyerni. Azt gondolom, az ellenfeleinknek pluszmotivációt ad, hogy az előző kiírás bajnokával játszhatnak, ez pedig minden meccset nehezebbé tesz számunkra."

Mircea Lucescu, a Sahtar vezetőedzője:

"A meccs nagy részében domináltunk, egy rakás helyzetünk volt és azt gondolom, sokkal jobbak voltunk a Chelsea-nél. Fájó ez a mai vereség, de van még hátra két mérkőzésünk. Magabiztos vagyok, mert látom, hogy a csapatom remek játékra képes, sajnos a kapusunk ma hibákat követett el."

Juventus - Nordsjaelland 4-0

Angelo Alessio, a Juve másodedzője:

"Meg akartuk nyerni ezt a meccset és ezt a játékosaink be is bizonyították, hiszen az első perctől kezdve remekül futballoztak. Hétvégén vesztettünk az Inter ellen, ez nagyon mérgessé tett minket, de tudtam, hogy ez a vereség motiválja is a játékosokat. Így is lett, a srácokban dolgozott a dac, hogy megmutassák, a szombati vereség csak kisiklás volt."

Kasper Hjulmand, a Nordsjaelland vezetőedzője:

"Elemeznünk kell, miért játszottunk az átlagos játékunknál rosszabbul és a Juventus miért futballozott olyan fantasztikusan. Nem tudtunk kijönni a szorításukból, ez volt edzői pályám legrosszabb élménye. A meccs legnagyobb pozitívuma, hogy túléltük a második félidőt. Ha nem így történik, az nagyon csúnya lett volna."

G csoport

Celtic - Barcelona 2-1

Neil Lennon, a Celtic menedzsere:

"Ez karrierem egyik legbüszkébb estéje. Óriási lehetőség volt ez a csapat számára a klub 125. évfordulóján. Azt kértem a játékosoktól, tegyenek ma igazságot, de ők ezt megfejelve legyőzték a világ legjobb csapatát. Ez volt a játékosaim karrierjének legkeményebb próbatétele, ők pedig sikerrel vették az akadályt, köszönhetően a csapatmunkának és a fegyelemnek."

Tito Vilanova, a Barcelona vezetőedzője:

"Nincs okom lehordani a játékosokat. Gratulálnunk kell a Celticnek, mert az első perctől kezdve olvasták a játékot. Azt gondolom, győzelmet érdemeltünk. Mindent megpróbáltunk az utolsó pillanatig. Egyszer hibáztunk el egy kényszerítőt, kihasználták. Két szögletet lőhettek, egyet kihasználtak belőle. Gratulálnunk kell a Celticnek a remek játékáért és a csodás szurkolói miatt is."

H csoport

Braga - Manchester United 1-3

José Peseiro, a Braga vezetőedzője:

"Most még jobb teljesítményt nyújtottunk, mint az Old Traffordon, sajnos a játékosaimnak újra keserűgséget kell érezniük. Nem érdemeltük meg ezt, sokkal jobb eredményt érdemeltünk volna. A meccset hibák döntötték el, szerencsétlenégünkre mi többet követtünk el. Az ilyen csapatok kegyetlenül megtorolják az ilyen hibákat. Jó lecke volt számunkra. Megszerezhettük volna a második gólunkat, mert a United sok helyet hagyott nekünk, de az utolsó passzaink nem értek el a címzettjeikhez. 2-0-nál jobban tudtunk volna irányítani. Magunktól függünk, bízunk benne, hogy ott lehetünk a legjobb 16 között."

Mike Phelan, a Manchester United másodedzője:

"Nehézzé tettük ezt a meccset. Hálásak lehetünk a három pontért és, hogy továbbjutottunk. Az eredmény kicsit meglepő."

CFR - Galatasaray 1-3

Paulo Sergio, a CFR vezetőedzője:

"Rossz eredmény értünk el, de nincsenek teljesen negatív érzéseim, hiszen tudom, milyen különbség van köztünk és a Galatasaray között. A játékosaim egy minőségi csapat ellen játszottak és harcoltak, ezért gratulációt érdemelnek. Büszke vagyok, mert egy jó csapattól kaptunk ki, és optimista vagyok a továbbjutási esélyeinket illetően."

Fatih Terim, a Galatasaray vezetőedzője:

"Nagyon boldog vagyok, mert most megmutattuk azt, ami árnyék mögött maradt Isztambulban. Gratulálok az ellenfelünknek, remekül küzdöttek. A mai meccs előtt kikalkuláltuk, hogy a következő körben mi megverjük a Manchester Unitedot, a Cluj pedig megveri a Bragát, így pedig egy teljesen új helyzet állna elő a csoportban."

I csoport

Bayern München - Lille 6-1

Jupp Heynckes, a Bayern München vezetőedzője:

"Ez a teljesítmény csak olaj volt a tűzre az eufóriában. Az első félidőben kiemelkedően játszottunk és nagyon hatékonyak voltunk. Remek gólokat lőttünk, köztük két szabadrúgással, de azt figyelembe kell vennünk, hogy az ellenfelünk ma nem a legjobb arcát mutatta."

Rudi Garcia, a Lille vezetőedzője:

"A legnehezebb dolog most a meccs következményeinek kezelése lesz. Nagyon gyorsan magunk mögött kell hagynunk mindezt. El kell felejtenünk a Bajnokok Ligáját, nem vagyunk elég jók ehhez a megmérettetéshez."

Valencia - BATE Boriszov 4-2

Mauricio Pellegrino, a Valencia vezetőedzője:

"Boldog vagyok. Nagyon fontos három pont ez számunkra. Fogadjuk még a Bayernt hazai pályán, az lesz a sorsdöntő mérkőzés számunkra."

Viktor Goncharenko, a BATE vezetőedzője:

"Azt játszottuk, amit tudunk, amit kértünk a srácoktól. Hibáztunk a középpályán, amiből ők betaláltak, viszont az tetszett, ahogy 2-0-ról visszajöttünk az első félidő végén. A következő meccs lesz számunkra a döntő, azt meg kell nyernünk az utolsó játéknap előtt."

 

Videók