BL: súlyos büntetést kaphat az Ajax szurkolói viselkedése miatt

Székeket téptek fel, azokat pedig a rendezőkre dobálták az Ajax huligánjai a Celtic otthonában rendezett Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen, amelyért az amszterdami klub súlyos büntetést kaphat az UEFA-tól.


Súlyos büntetést kaphat az Ajax labdarúgócsapata, miután az őket elkísérő szurkolók feltépték a glasgow-i Celtic Park műanyag székeit, azokat pedig a rendezőkre és az ott szolgálatot teljesítő rendőrökre dobálták.

Az incidensben egy biztonsági személy megsérült. Az UEFA súlyos büntetéssel sújthatja a holland bajnokot, ahogyan azt a labdarúgó-szövetség szóvivője említette:

"Vizsgálatot indítunk az Ajax ellen, miután fanatikusai renitens módon viselkedtek a Celtic elleni mérkőzésen. A Fegyelmi Bizottság november 21-én hozza meg döntését."

A skót rendőrség által kiadott tájékoztatás szerint a találkozó ideje alatt és után nem állítottak elő egy szurkolót sem, azonban a biztonsági kamerafelvételek alapján beazonosítják a huligánokat, az eredményt pedig továbbküldik a holland belügyi szervek számára.

A két csapat visszavágójára november 5-én kerül sor Amszterdamban. 

Videók