Barca nyilatkozat-stop a BL-meccs után

Az FC Barcelona egyik játékosa sem nyilatkozott a spanyol tv-társaságnak a szerdai BL-meccs után


 Az FC Barcelona testületileg megtagadta, hogy a meccs után interjúkat adjon a spanyol közvetítőóriásnak, a Movistarnak, miután szerdán 3-2-re megverte a Paris Saint-Germaint.

Az ok, az Atletico Madrid egykori játékosa German Burgos, aki a tévétársaságnak dolgozik, a Barca játékosával Lamine Yamal-lal kapcsolatban tett rasszista megjegyzést.

Az eset a kezdést megelőzően történt. A közösségi médiában megosztott szegmensben Lamine-t mutatták be, amint bemelegít, vagyis egyensúlyozta a labdát a levegőben anélkül, hogy az földet érne.
Lamine Yamal bemelegítését a Moviestar gárdájában dolgozó Burgos a következőképpen értékelte: "Ha nem megy jól, akkor a közlekedési lámpánál köt ki. A futball olyan, mint az élet” – tette hozzá az egykori argentin válogatott kapus, miközben kollégái nevettek.
A megjegyzéssel arra utalt, hogy Lamine marokkói és egyenlítői származású bevándorlók fia és esetleg közlekedési lámpáknál árulna árut, vagy koldulhatna, hogyha bedőlne a karrierje.

Az internetre kikerült megjegyzés után a Barca és a PSG egyik játékosa vagy stábtagja sem volt hajlandó nyilatkozni a spanyol műsorszolgáltatónak.
A történtek után a társaság és Burgos is nyilvánosan elnézést kért.

Nem akartam megbántani senkit, ha valaki megsértődött, attól nyilvánosan elnézést kérek. Ezekben az időkben mindenhez alkalmazkodni kell, amikor humoros akarsz lenni" - magyarázta Burgos.

Gyaníthatóan az ügynek még lesz folytatása, hiszen a Movistarnak az elégedetlen nézők tömegei jelezték, hogy nem akarják, hogy Burgos ismét megjelenhessen a képernyőn.

 

(Fotó: FC Barcelona)

Videók