Bajnokok Ligája: Messi, Iniesta és Xavi lehet a különbség - G csoport

A Bajnokok Ligája G csoportjában a Barcelona a Benfica otthonába látogat, a Szpartak Moszkva pedig a Celticet fogadja.


 
Szpartak Moszkva - Celtic, 18.00
 
A csoportkör első fordulójában majdnem bombameglepetést okozott a Szpartak, miután sokáig vezetett a Barcelona ellen, ám végül a katalánok felőrülték az oroszokat és 3-2-re nyerni tudtak. A Celtic hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott a Benficával, így két olyan csapat találkozójára van kilátás, amelyben vélhetően erőteljesen ég a bizonyítási vágy. 
 
Unai Emery, a Szpartak Moszkva vezetőedzője: 
 
"Nagyon fontos számunkra ez a mérkőzés. A Barcelona elleni 3-2-es vereséget követően hasonlóan remek játékkal kell előrukkolnunk hazai pályán is, annyi különbséggel, hogy három pontot kell szereznünk. A Celtic fiatal csapat néhány tapasztalt játékossal. Nagyon kemény és agresszív futballt játszanak, alkalmazkodnunk kell az iramukhoz és meglátjuk, hogy tudjuk őket felülmúlni."
 
Neil Lennon, a Celtic menedzsere:
 
"Tudjuk, mennyire nehéz meccs lesz. A Szpartak remek csapat egy kiváló edzővel. Mi viszont jó formában vagyunk, az európai porondon pedig kiemelkedő az idegenbeli formánk mostanság. Jól kell védekeznünk és kontrákból eredményesnek lenni. A hétvégén talán a szezon legjobb játékát nyújtottuk, erre kell építenünk ma este is."
 
 
Benfica - Barcelona, 20.45
 
A múlt heti, Szpartak elleni szűk győzelem után nehéz túra vár a Barcelonára. A katalán sztárgárda ugyanis nem győzni járt az utóbbi időben Lisszabonba, legutóbbi két meccsén ugyanis csak egy-egy sovány 0-0-s döntetlent tudott elérni a Benfica ellen. Várhatóan a portugálok most is igényt tartanak 
 
Jorge Jesus, a Benfica vezetőedzője:
 
"Számomra teljesen normális dolog, hogy a Barcelona ellen lépünk pályára, hiszen a Bajnokok Ligájában csak a legjobb csapatok szerepelnek. Előbb a Celtic, most a Barca. Megpróbáljuk őket megállítani, ahogy a többi csapat is. Tiszteljük őket, de nem félünk tőlük. A Barcánál nem csak Messi, Xavi és Iniesta az, aki minőséget visz a támadójátékba. Jól kell védekeznünk, de az ő képességeik jelenthetik a különbséget. A riválisok ellen egy pont jónak számít, az ilyen meccseket nem elveszteni, az egy jó eredmény."
 
Tito Vilanova, a Barcelona vezetőedzője:
 
"Nem hiszem, hogy a Benfica majd letanyázik a középpályán és várni fog ránk. Ez lesz az els hazai meccsük, és nem gondolnám, hogy megelégednének az egy ponttal. A Benfica támadói figyelmeztetőleg hatnak ránk, de a saját játékunkat fogjuk játszani. A Sevillának is voltak remek szélsői és veszélyt tudtak teremteni a kontráikkal, de a lényeg, hogy ne adjuk fel a játékstílusunkat. Nem lesz könnyű, hiszen az utolsó két itt játszott meccsünkön sem tudtunk gólt lőni. Remekül támadnak és nagyon veszélyesek a széleken. A Benfica egy nagy klub, és már csak azért is, amit a múltban elért, megérdemli, hogy tisztelettel viseltessünk irántuk."

Videók