Az Arsenal legyőzése a véremben van!

Harry Kane, a Bayern München sztárcsatára nyilatkozott arról, hogy mindig extra motivációt jelent számára az Arsenallal szemben pályára lépni, amire legközelebb szerdán lesz lehetősége, amikor a Bl-negyeddöntő visszavágóján találkozik egymással a két klub.


A karrierje során 19, Arsenallal szembeni tétmérkőzésen 14 gólt termelő angol támadó a The Telegraph munkatársának nyilatkozott arról, hogy miért fontos számára mindig bizonyítani az Ágyúsok elleni meccseken.

„Évente legalább kétszer találkoztunk velük, és mivel városi rivális volt a Spurs és az Arsenal, mindig derbik voltak. Talán persze azért is jelent sokat ellenük pályára lépni, mert 9 évesen eltanácsoltak a klubtól, és éppen ezért midig bizonyítani akarom nekik, hogy hibát követtek el.”

Ez utóbbi, azaz bizonygatni a kvalitásait nem csak az Arsenallal szemben áll fenn Kane esetében.

„Olyan típusú játékos vagyok, aki a karrierje minden percében bizonyítani próbálta, hogy joggal tart ott, ahol. Ezt nem lehet csak úgy levetkőzni. Ez benne van a DNS-emben, ameddig csak abba nem hagyom a futballt, mindig lesz valaki, akinek bizonyatni akarom, hogy nem jól ítélt meg.”

Az Arsenal ellen BL-negyeddöntős visszavágóra azért nem élete mérkőzéseként tekint az angol támadó:

"Azért nem úgy állok hozzá a meccshez, hogy azért különösen fontos számomra, mert 9 évesen eltanácsoltak az Ágyúsok, nem emiatt akarok szedán gólt szerezni. A Bayern játékosaként csakis a trófeaszerzés lehet a cél, és ebben szeretnék a lehető legtöbbet segíteni a csapatnak, hogy ez épp az Arsenal kárára jöhet össze, az csak hab a tortán.”

Az angol válogatott csatára a 2-2-vel zárult londoni odavágón 11-esből köszönt be, amit szívesen megismételne, hogy a cmíben szereplő kijelentése valósággá váljon.

(Fotó: Stefan Matzke - sampics/Getty Images)
 

Videók