Az angolok lehetnek a BL-átszervezés nyertesei

Jövőre 36 csapat szerepel a főtáblán, az újítás egyik haszonélvezője a Premier League.


A Bajnokok Ligája a következő szezonban számos jelentős változáson megy keresztül - az UEFA elnökének, Aleksander Ceferinnek a kedvenc projektje egy vadonatúj formátum, amelyben több csapat vesz részt. Szakértők szerint ez egy válaszlépés a korábban felmerült Szuperligára.

A legfontosabb változás az, hogy a csoportkörök helyett svájci rendszerű, egyetlen bajnokságra állnak át. Összesen 36 klub versenyez majd egyetlen „csoportban”, ahonnan a legjobb csapatok jutnak tovább a hagyományos kieséses szakaszba.

„A 32-ről 36 csapatra történő bővítés lehetővé teszi az UEFA számára, hogy négy további helyet osszon ki: egyet az Európa Liga győztesének, egyet a Bajnokok Ligája győztesének, kettőt pedig a két legjobban teljesítő nemzetnek ebben a szezonban (2023/24).” – írja a tribuna.com

Ez remek hír a Premier League számára, hiszen az angol élvonalban az elmúlt hét szezonból hatban az első két helyen végzett.

Bár a történelmi koefficiensek már nem játszanak szerepet a két plusz BL-hely odaítélésében, azt mutatják, hogy az angol klubok az elmúlt években remekül szerepeltek Európában. Így Angliának nagy esélye van arra, hogy megszerezze az extra Bajnokok Ligája-helyet, ha jól szerepel az UEFA-versenyeken ebben a szezonban.

„Így az ikonikus top négyes versenyfutásból top ötös versenyfutás lesz.” – teszi hozzá a sportlap.

Borítókép: Getty Images

Videók