Arteta: Jó kérdés, de erre nem fogok válaszolni

Az Arsenal menedzserét arról kérdezték, kért-e tanácsokat Xabi Alonsotól, hogy miképp kell legyőzni a Bayern Münchent.


Az Arsenalnak csupa fájdalmas emléke van a Bayern Münchennel kapcsolatban az elmúlt évekből. A bajor együttes 7 évvel ezelőtt 10-2-es összesítéssel, mindkét meccset 5-1-re megnyerve búcsúztatta az akkor még Arséne Wenger irányította csapatot a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Most a negyeddöntőben csap össze egymással a két együttes, s minden szakértő úgy látja, hogy a londoni gárda a favorit, s kiejthetik a német sztáregyüttest, így némileg revansot véve az elmúlt évek gyötrelmeiért.

A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón az újságírók megkérdezték Artetat arról, beszélt-e honfitársával, a Leverkusent irányító Xabi Alonsóval arról, hogy hogyan kell legyőzni a Bayern Münchent, ugyanis ő már egyszer megtette idén. A spanyol tréner sejtelmes és vicces választ adott:

„Jó kérdés, de nem fogok erre válaszolni" – jegyezte meg fülig érő mosollyal Arteta, aki ezek alapján minden bizonnyal kérhetett tanácsokat a gyógyszergyáriak vezetőedzőjétől.

Az Arsenal kirobbanó formában várja a BL-párharcot, 2024-ben még egyszer sem kaptak ki, míg a Bayern az előző két bajnokiját elveszítette, előbb a Dortmund ellen 2-0-ra, majd a hétvégén a Heidenheim ellen 3-2-re kaptak ki. Az Ágyúsoknál minden játékos edzett, így nincs egyetlen sérültjük sem, de a münchenieknél is vannak fontos visszatérők a keretbe, többek között Neuer, Coman és Sané.

Az Arsenal-Bayern München találkozó első mérkőzését kedd este 9 órától játsszák az Emirates Stadionban.

(Borítókép: Facebook / Arsenal FC)

Videók