Ancelotti szerint „nyilvánvaló” fórjuk van a Cityvel szemben!

A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti nem titkolja, szerinte is kevésbé erőltetett csapata menetrendje a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőig vezető időszakban, ami jelenthet minimális előnyt számukra.


A királyiak a legjobb 8 között találkoznak a BL-címvédővel, amely párharcban az első mérkőzésre április 9-én Madridban, a visszavágóra pedig április 17-én, Manchesterben kerül sor. Ahogy az lenni szokott, a City menedzsere, Pep Guardiola a hétvégi, Arsenal elleni bajnokit követően nem rejtette véka alá elégedetlenségét csapata feszített menetrendjével kapcsolatban, hiszen a Cityre hétközi és hétvégi bajnoki forduló is vár, míg a Real 9 napot pihenhet – és készülhet – az egymás elleni szuperrangadóra.

"20.15-kor játszunk az Aston Villa ellen szerdán, majd szombaton 12.30-kor a Crystal Palace-szel!" – mondta vehemenciát sem nélkülözve Guardiola. - "Kedden pedig jön a Madrid elleni mérkőzés. Ők eközben 9 napot készülnek ránk. Kilencet! Merthogy játszottak most vasárnap a Bilbaóval, és aztán mi következünk. Nagyon szeretnék még egy nap pihenőt magunknak is, mert ezek az egy napok elképesztően sokat számítanak.”

A Bilbao elleni 2-0-s, Guardiola által is szóba hozott győzelem után Ancelotti reagált a spanyol kolléga eszmefuttatására, és „apró előnynek” nevezte a menetrendek közti különbséget.

"Én is tisztán látom, hogy bonyolultabb a programjuk, de ilyen a modern labdarúgás. Nyilvánvaló, hogy van egy hangyányi előnyünk, de azt hiszem, valós ráhatása nem lesz a mérkőzésre a menetrendnek. Tetszett a Bilbao elleni produkciónk, és az, hogy nem pörögtünk 120 százalékon.”

Érdekesség, hogy a Real – City párosítás immáron sorozatban a harmadik BL-szezonban is összejött, igaz, 2022-ben és 2023-ban az elődöntőben futott össze a két sztárcsapat. Aki továbbjut a párharcból, majd az Arsenal – Bayern München negyeddöntő nyertesével játszhat a fináléba kerülésért, miközben a másik ágon az Atletico Madrid, a Borussia Dortmund, a Paris Saint-Germain és a Barcelona harcol ugyanezért a célért.
 

(Borítókép: Flor Tan Jun/Getty Images)

Videók