Ancelotti: Ezt a hetet élvezni kell, a hideg verejték majd szombaton jön

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője azt javasolja a játékosainak, hogy élvezzék a hét minden pillanatát a labdarúgó Bajnokok Ligája szombati, Borussia Dortmund elleni döntője előtt.


"Ezt a hetet élvezni kell" - jelentette ki hétfőn sajtótájékoztatón az olasz szakember, aki óriási BL-döntős tapasztalattal rendelkezik, mivel játékosként kétszer, edzőként pedig már ötször volt érdekelt - s összesen hatszor nyert - a legrangosabb európai kupasorozat végjátékában. - "Péntekig kiélvezünk minden percet, mert a döntőbe jutás mindig egy siker."
Ancelotti azt is elmondta, hogy minden döntőre ugyanúgy kell készülni, és minden finálé előtt ugyanúgy zajlik a hét.

"A hét mindig ugyanolyan: öröm és aggodalom. A félelem majd jönni fog, de mielőtt jönne, élvezni fogom ezt az időszakot" - hangsúlyozta. - "A hideg verejték majd jön szombaton délután. Ez normális, minden ilyen meccs előtt így van, de bízom a csapatomban, mely már Bajnokok Ligája-üzemmódban van."

 

A 64 éves tréner - aki egyedüliként mind az öt nagy európai pontvadászatban bajnokságot nyert csapataival - arról is beszélt, hogy nem szabad favoritként tekinteniük magukra.
"Nagyon magabiztosak vagyunk, de nem gondolhatunk arra, hogy mi vagyunk az esélyesek. Egy olyan csapat ellen játszunk majd, amely remekül teljesített eddig, kiejtette a Paris Saint-Germain-t és az Atlético Madridot. Elkötelezettek és remek a hozzáállásuk" - nyilatkozta Ancelotti.

A Real Madrid 15. BL-diadalát arathatja, míg a Dortmund másodszor nyerheti meg a trófeát. A finálé szombaton 21 órakor kezdődik a londoni Wembley Stadionban.

(Borítókép: X / Real Madrid C.F.)

Videók