"Amit most látok, azzal elégedett vagyok" - Hansi Flick

A bajorok edzője szerint nehéz lesz az előző idény megismétlése.


Hans-Dieter Flick vezetőedző szerint rendkívül nehéz lesz megismételni a Bayern München labdarúgócsapatának előző, sikeres idényét.

A Bayern a legutóbbi szezonban mind az öt lehetséges trófeát elhódította, hiszen a Bundesliga, a Német Kupa és a Bajnokok Ligája mellett a hazai és az európai Szuperkupát is megnyerte.
"A lehető legsikeresebbek akarunk lenni, de a közelmúltban látott legjobb szereplés megismétlése rendkívül nehéz lesz. Különösen a Bajnokok Ligájában van sok nagyon jó ellenfél" - nyilatkozta Flick a BL-csoportkör első meccse előtt, amelyen az Atlético Madriddal találkoznak.
Az előző idény után több játékos távozott a német klubtól, köztük Thiago Alcantara, Ivan Perisic és Philippe Coutinho, érkezett viszont Leroy Sané, Marc Roca és Douglas Costa is.
"Ez már nem ugyanaz a csapat, mint az előző szezonban, és minden csapatnak megvannak az erősségei és a gyengeségei. Amit most látok, azzal elégedett vagyok" - mondta a szakvezető.

Hozzátette, csak egy hetet tudott együtt edzeni a teljes csapat, de a mostani kerettel több a variációs lehetősége, ennek ellenére nagyon fontos, hogy ne legyenek sérültjeik.

Jelenleg csak Sané nem állhat Flick rendelkezésére, Joshua Kimmich, aki második gyermeke születése miatt kihagyta szombaton az Arminia Bielefeld ellen 4-1-re megnyert bajnoki meccset, kedden ismét edzésbe állt.

A szerdai BL-meccsről az edző úgy vélekedett, egyenlő esélyekkel és azonos feltételekkel várja a két együttes. Kollégájáról, Diego Simeonéról megjegyezte, az elmúlt kilenc évben kiemelkedő munkát végzett, csapatának a pályán nyújtott produkciója pedig azt tükrözi, amit ő képvisel, a szenvedélyt.

Borítókép: Roland Krivec/DeFodi Images via Getty Images

Videók