"A Real totális bukása" - a Dortmundot isteníti a világsajtó

Szuperlatívuszokban beszél a világ sportsajtója a Borussia Dortmund szerda esti, Real Madrid elleni 4-1-es győzelméről a Bajnokk Ligája elődöntőjének első felvonásán. Íme a legérdekesebb vélemények.


Olé (Argentína) - "A Német Birodalom": "Megváltozott a futballtérkép, a foci földrajza. A tengely úgy tűnik, már nem Spanyolországban van. Egy németországi központú földrengés megrendítette a modern futballt, a Barcelona és a Real Madrid kettősét. Miután a Bayern München 4-0-ra verte a Barcelonát, most a Borussia Dortmund ütötte ki 4-1-re a Realt. Rohamok, nagy nyomás, és mindenek előtt egy lengyel tank, Robert Lewandowski."

The Guardian (Egyesült Királyság) - "Először a Bayern, aztán a Borussia": "A második este, hogy egy spanyol csapat négy gólt kap Németországban. Mivel azonban a Real Madrid rúgott is egyet, megvan a reménye, hogy elkerülje azt, amit a Barcelona nagy valószínűséggel nem tud. Lewandowski négy lenyűgöző gólja elpusztította a blancókat."

L'Equipe (Franciaország - "Egy majdnem tökéletes Dortmund": "Újabb sokk a futballvilágnak. Lewandowski négy góljával verte a Dortmund a Realt."

France Football (Franciaország) - "Lewandowski szétzúzta a Real Madridot": "Robert Lewandowski sokáig emlékezni fog erre az elődöntőre. A négy gól gyakorlatilag a BL-döntőbe jutást jelenti a Dortmundnak. Mourinhónak nem lesz könnyű elfelejteni a lengyel lábait."

Daily Mail (Anglia) - "Németország-Spanyolország 8-1, két este alatt": "Robert Lewandowski vezette a lázadást Cristiano Ronaldo és bandája ellen, ami négy góllal zárult. A Wembley már a németekre készül."

The Ne York Times (Egyesült Államok): "Az európai futball egyensúlya felborult, miután a Borussia Dortmund négyet vágott a Real Madridnak 24 órával azután, hogy a friss német bajnok Bayern München is egy négyessel vetett véget a Barcelona uralmának."

O Globo (Brazília) - "Borussia-show Lewandowski-négyessel": "A két nagy futballhatalom első ütközete után a németek nyerték az első felvonást a spanyolok ellen. Vagy pontosabban megsemmisítették őket."

Bild (Németország): "Lewandowski útjára indította az őrületet"

El País (Spanyolország) - "Lewandowski négyig számolt": "Nem volt ma ellenméreg, a Bundesliga-foci elkápráztatta a bolygót. Nem talált receptet a Real Madrid a hatalmas rohamokra és a taktikára. Mindkettő túl nagy falat volt."

El Mundo Deportivo (Spanyolország) - "A Real totális bukása Dortmundban": "A Real nem győzhet bocsánatot kérni a BL-elődöntő első, dortmundi felvonása után és majdhogynem búcsút mondhat annak, hogy megszerezzte tizedik BL-serlegét idén a Wembley-ben. Csak a csoda ütheti el attól a Borussiát, hogy német házidöntőt vívjon a Bayern Münchennel."

Marca (Spanyolország) - "Gőzhenger robogott át a Real Madridon": "Robert Lewandowski. A Real Madrid sosem fogja elfelejteni a lengyel csatár nevét. Négy gólt rúgott. Négy, négy, négy. Négyszer ismételjük, hogy érzékeltessük, milyen nagy dolog ez egy BL-elődöntőben. London nagyon, nagyon messze van a blancóknak. A német égen fekete csillagokkal ez olvasható: "Lewandowski"."

Videók