A PSG és a Basaksehir is úgy döntött, hogy új bírókkal folytatják

A teljes bírói csapatot a lecserélik a PSG-Basaksehir mérkőzésre.


 

Nem csupán a rasszista megnyilvánulással vádolt negyedik játékvezetőt, hanem a teljes bírói csapatot lecseréli az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a kedden félbeszakadt Paris Saint-Germain - Basaksehir Bajnokok Ligája-mérkőzésre.

 

Az UEFA közlése szerint a szerdán 18.55 órától folytatódó meccset a holland Danny Makkelie vezeti majd, segítői a szintén holland Mario Diks és a lengyel Marcin Boniek lesznek, míg a negyedik játékvezető feladatait az ugyancsak lengyel Bartosz Frankowski látja majd el.

 

Sport365.hu - A negyedik bíró rasszista megjegyzése miatt félbeszakadt a PSG meccse

A H csoport párizsi találkozója azután szakadt félbe, hogy a Basaksehir játékosai a játékvezetővel folytatott hosszú vita végén levonultak a pályáról a negyedik bíró állítólagos rasszista megjegyzése miatt, majd a PSG követte őket. A vita a törökök egyik cserejátékosának kiállítása után robbant ki.

A kedd esti találkozó bírója a román Ovidiu Hategan volt, stábját pedig honfitársai alkották. A botrányt a negyedik játékvezető, Sebastian Coltescu robbantotta ki, azzal, hogy a török gárda másodedzőjére, a kameruni Pierre Webóra - annak állítása szerint - rasszista kijelentést tett, mielőtt kiállíttatta volna. A korábbi válogatott futballista az eset után többször is fennhangon kérdezte Coltescut, hogy miért nevezte "negro"-nak, míg a Basaksehir vezetőedzője, azt mondta neki, hogy rasszista.


Fotó: Julien Mattia/Anadolu Agency via Getty Images

Az eset után hosszú percekig tiltakoztak a bírónál a török játékosok, majd levonultak a pályáról, később pedig a PSG futballistái is követték a példájukat, így a 0-0-ra álló meccs mintegy negyedórával a kezdés után félbeszakadt.

Borítókép: Julien Mattia/Anadolu Agency via Getty Images

Videók