A Liverpool biztosan továbbjut, ha nyer, de ha veszít még ki is eshet - BL előzetes

A Vörösöknek hazai pályán kell legyőzniük a Napolit a csoportelsőségért. A Gulácsit és Willi Orbánt foglalkoztató Lipcse is továbbjuthat.


Hazai sikerével a Liverpool megszerezné a csoportelsőséget, vereség esetén viszont még olyan forgatókönyv is előfordulhat - bár ennek csekély az esélye -, hogy kiesik.

Az angolok mindenképpen kedvező helyzetben vannak, akárcsak a nápolyiak, akiknek még akkor is a saját kezükben marad a sorsuk, ha egyetlen pontot sem szereznek Liverpoolban. Ez esetben a zárókörben a Genk elleni otthoni győzelemre lenne szükségük a folytatáshoz.

Szoboszlai Dominik csapatának, a Salzburgnak győznie kell a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek ötödik fordulójában ahhoz, hogy maradjon esélye a továbbjutásra. Az E csoportban az osztrák csapat Genkben lép pályára, és ha nem gyűjti be a három pontot, a címvédő Liverpool és a Napoli kerül a 16 közé.

A salzburgiak abból mindenképpen erőt meríthetnek, hogy a nyitófordulóban - többek között a magyar középpályás góljával - 6-2-s győzelmet arattak otthon a belgák ellen.

Az F csoportban az FC Barcelona-Borussia Dortmund rangadó győztese bejut a nyolcaddöntőbe, az Internazionalénak pedig nyernie kell a Slavia Praha vendégeként ahhoz, hogy reális esélye maradjon.


Gulácsiék történelmi pillanat kapujában.

Fotó: Jörg Schüler/Getty Images

A G-ben a Gulácsi Péter és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig történelmi tett előtt áll, ugyanis ha hazai pályán nem kap ki a Benficától - amely a legutóbbi öt németországi fellépésén vereséget szenvedett -, története során először továbbjut a BL egyenes kieséses szakaszába.

A H csoportból a Valencia-Chelsea összecsapás győztese továbbjut, pontosztozkodás esetén visszont mindkét nyolcaddöntős helyről a záróforduló dönt majd.

A szerdai program (az UEFA oldaláról), csoportkör, 5. forduló:

E csoport:
FC Liverpool (angol)-SSC Napoli (olasz) 21.00
Genk (belga)-Salzburg (osztrák) 21.00
A csoport állása: 1. FC Liverpool 9 pont, 2. SSC Napoli 8, 3. Salzburg 4, 4. Genk 1

F csoport:

FC Barcelona (spanyol)-Borussia Dortmund (német) 21.00
Slavia Praha (cseh)-Internazionale (olasz) 21.00
A csoport állása: 1. FC Barcelona 8 pont, 2. Borussia Dortmund 7, 3. Internazionale 4, 4. Slavia Praha 2

G csoport:
Zenit (orosz)-Olympique Lyon (francia) 18.55
RB Leipzig (német)-Benfica (portugál) 21.00
A csoport állása: 1. RB Leipzig 9 pont, 2. Olympique Lyon 7, 3. Zenit 4, 4. Benfica 3

H csoport:
Valencia (spanyol)-Chelsea (angol) 18.55
Lille (francia)-Ajax Amsterdam (holland) 21.00
A csoport állása: 1. Ajax Amsterdam 7 pont (10-5), 2. Chelsea 7 (7-6), 3. Valencia 7 (6-5), 4. Lille 1

Borítókép:  Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images

Videók