A Benfica bosszúra éhes az Inter ellen: Di Maria nyerni akar!

„Igen, láttam, hogy az Inter kiejtette a Benficát, de sok esélyük volt a továbbjutásra. Úgy gondolom, hogy az Inter ugyanolyan erős, mint tavaly.”


Angel Di Maria úgy érzi, a Benficának 'nagyszerű meccset kell játszania', ha meg akarja verni az Intert a Bajnokok Ligája-összecsapáson.

A portugálok az előző szezonban 5-3-as összesítéssel estek ki az Inter ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, ami extra tüzet ad nekik a kedd esti San Siro-i kirándulás előtt. A Benfica jelenleg hét mérkőzés után a második helyen áll a Primeira Liga tabelláján, hat győzelemmel és egy vereséggel. Mindössze egy ponttal vannak lemaradva a listavezető Sportingtól és kettővel a Porto előtt.

A TMW-n keresztül tartott sajtótájékoztatón Di Maria először a Benfica Inter elleni Bajnokok Ligája-összecsapásával kapcsolatos elvárásairól beszélt.

„Nagyon nehéz mérkőzés lesz, egy erős csapat ellen. A közönség előnyt jelent majd az Inter számára, bonyolult lesz, de mi 100%-ot fogunk nyújtani.”

Beszélt arról, hogyan segíthet a portugáloknak győzelmet aratni Milánóban.

„Nem lehetsz mindig meghatározó, nem mindig sikerül, de boldog vagyok. Lényeges, hogy jól kezdtem, segíthetek a csapatnak fejlődni és címeket nyerni. Az Inter elleni meccs nagyon bonyolult lesz, sok minőségre lesz szükség. Nehéz megmondani, hogyan alakul a párharc, de 100%-ot kell nyújtanunk.”

Az argentin veteránt arról kérdezték, beszélt-e már honfitársával, Lautaro Martinezzel.

„Láttam, hogy nagy pillanatokon megy keresztül, de nem beszéltem vele. Mindenképpen beszélni fogunk a meccs előtt, még akkor is, ha nem igazán szeretek a honfitársaimmal társalogni ilyenkor.”

Di Mariát a Benfica Inter elleni tavalyi vereségéről is kérdezték.

„Igen, láttam, hogy az Inter kiejtette a Benficát, de sok esélyük volt a továbbjutásra. Úgy gondolom, hogy az Inter ugyanolyan erős, mint tavaly. Sok gólt lőnek, pozitív pillanatokat élnek át, a legutóbbi Bajnokok Ligája döntőjébe jutottak, és úgy kezdték a szezont, ahogy a tavalyi szezont befejezték."

Határozottan válaszolt arra a kérdésre, hogy a nyáron kapcsolatban állt-e az Interrel.

„Nem.”

Borítókép: Carlos Rodrigues/Getty Images

Videók